Nuoriso-Leader-logo.

Nuoret

Leader ja maaseuturahasto tarjoavat mahdollisuuksia nuorten osallisuuden lisäämiseen sekä nuorten kotiseutuidentiteetin vahvistamiseen. Samalla parannetaan nuorten viihtyvyyttä sekä mahdollisuuksia aloittaa omaa yritystoimintaa matalalla kynnyksellä kotiseudulla.

Nuoret voivat itse toteuttaa erilaisia projektejaan Leaderin ja maaseuturahaston tuella! He voivat esimerkiksi hankkia harrastusvälineitä, rakentaa harrastustiloja, pyöräyttää käyntiin kerhoja tai järjestää vaikkapa kansainvälisiä kohtaamisia. Pientä tai isoa, uutta tai hyväksi havaittua – pääasia on, että nuoret ideoivat ja keksivät itse porukalle tekemistä!

Maaseutuverkosto on luonut Nuoriso-Leaderille oman brändi-ilmeen. Pääset hyödyntämään brändi-ilmeen mukaisia erilaisia graafisia elementtejä ja logoja maaseutu.fi:n kuvapankista.

Tutustu tällä hetkellä käynnissä oleviin, Leader-ryhmien paikallisiin nuorisohankkeisiin ja -rahoitukseen:

ENONTEKIÖ, MUONIO, KOLARI, KITTILÄ
Leader Tunturi-Lappi ry:n Nuoriso-Leader

TORNIO, YLITORNIO, PELLO
Outokaira tuottamhan ry:n Nuoriso-Leader

UTSJOKI, INARI, SODANKYLÄ, PELKOSENNIEMI, SAVUKOSKI, SALLA, KEMIJÄRVI
Leader Pohjoisin Lappi ry:n Nuoriso-Leader

POSIO
Koillismaan Leader ry:n Nuoriso-Leader

Esimerkkejä nuorten toteuttamista hankkeista:


Juttu, josta ei ehditty edes unelmoida

Juttu, josta ei ehditty edes unelmoida

Mellajärvi sijaitsee Ylitorniolla ”keskellä ei mitään ja keskellä joka paikkaa”, kuten haastateltavat toteavat. Sekä Ylitornion kirkonkylälle että Rovaniemelle tulee matkaa lähes 60 kilometriä. Lähimmälle ratsastuskentälle, jossa voi harjoitella myös esteiden hyppäämistä, matkaa kertyy kuitenkin nykyään nolla kilometriä.

Esimerkkejä
nuorten projekteista

Pyhätunturin laskettelukerho, Pelkosenniemi
Laskettelukerhossa harjoiteltiin kevätkauden 2019 aikana erilaisia laskutekniikoita, temppuratoja, hyppyjä, lumiturvallisuuteen liittyvää piipparietsintää sekä yhdessä toimimista.

Ravinuorten ajokärryhankinta, Tornio
Länsi-Lapin Hevosystävät ry:n ravinuoret hankkivat käyttöönsä kahdenistuttavat koppakärryt.

Jääkiekkomaalivahdin varusteet, Pello
Pellon Kiekko-82 ry hankki junioreille jääkiekkomaalivahdin varusteet, joilla mahdollisimman moni voi kokeilla ja harrastaa lajia.

Nuorten itsepuolustuskurssi, Pelkosenniemi
Ajatus itsepuolustuskurssin järjestämisestä nousi Pelkosenniemen nuorten liikunnan ja itsepuolustuksen edistämiseksi nuorilta itseltään. Itsepuolustustaidot toisivat turvaa ja varmuutta, kurssi olisi tarpeellinen ja hyödyllinen myös tuoden lisää liikuntamahdollisuuksia.

Lisää esimerkkejä
Maaseutu.fi-sivustolla