YHTEYSTIEDOT:

Lapin keino on Lapin ELY-keskuksen ja Lapin Leader-ryhmien yhteinen viestintäkanava, jonka ylläpidosta vastaa Lapin keinoja -hanke. Lapin keinoja on Lapin ELY-keskuksen ja Lapin Leader-ryhmien yhteinen viestintähanke. Hanketta hallinnoi Outokaira tuottamhan ry ja hankkeen käytännön toteutuksesta sekä Lapin keinon sisällöntuotannosta vastaa viestintäkoordinaattori Johanna Asiala. Lapin ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoituksen maaseuturahastosta.

Ota yhteyttä:

Johanna Asiala
viestintäkoordinaattori, Leader Outokaira tuottamhan ry
johanna.asiala@outokaira.fi
+358 40 196 0607

Saavutettavuusseloste

Lapin keino saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.lapinkeino.fi ja on laadittu 22.09.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Lisäksi arvioinnissa on hyödynnetty verkkosivustoammattilaisia ja WAVE-työkalua.

Saavutettavuusseloste, 22.09.2020, pdf.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain, eikä sivuilla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Saavutettavuutta on arvioitu itsearvioinnilla, yhdessä verkkosivuammattilaisten kanssa sekä hyödyntämällä WAVE-työkalua.

Ei saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

• käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
• toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 ja joita ei tarvita asiointiin.
• video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Lapin keinon verkkosivuilla on joitain pdf-tiedostoja, kuten hankkeiden loppuraportteja, jotka kaikki eivät ole saavutettavia.

Palaute ja yhteystiedot

Verkkosivujen saavutettavuudesta voi antaa palautetta Lapin keinon viestintäkoordinaattorille (+358401960607). Ajantasaiset yhteystiedot: https://www.lapinkeino.fi/mika-on-lapin-keino/ota-yhteytta/. Ei-saavutettavan sisällön voi pyytää tarvittaessa viestintäkoordinaattorilta saavutettavana.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tietosuoja

Lapin keinon tietosuojaselosteen saa tarvittaessa Leader Outokaira tuottamhan ry:n toimistolta osoitteesta Kenttätie 1, 95700 Pello.

Medialle

Kaikki Lapin keinon julkaisemat jutut löytyvät lapinkeino.fi-sivustolta. Lapin keinon juttuja voi julkaista sellaisenaan tai lyhennettynä paikallislehdissä sovitusti. Lapin keinon kautta on mahdollista saada myös kuvituskuvia Lapin maaseudulta ja kylistä. Jos tarvitset maaseuturahaston, Leader-toiminnan tai lappilaisen maaseudun kehittämisen asiantuntijaa haastateltavaksi, ota yhteyttä Lapin keinon viestintäkoordinaattoriin.