Hiihtoloma Lapissa – mukavia ulkoilma-aktiviteetteja koko perheelle!

 

Hiihtoloma Lapissa -kampanja esittelee maaseuturahaston tuella kunnostettuja, rakennettuja tai kyltitettyjä erilaisia ulkoliikuntapaikkoja tai ulkoilukohteita ympäri Lapin. Kampanjan avulla halutaan tuoda esille ajan hengen mukaisesti turvallisia vierailukohteita, jotka sijaitsevat lappilaisella maaseudulla ja ovat usein talkoovoimin ylläpidettyjä. Siispä pakkaa reppuusi mukaan reipasta ulkoiluhenkeä ja lähde tutustumaan talviseen Lapin maaseutuun vailla tungosta ja ruuhkaa!

Kaikki kampanjassa esillä olevat paikat ovat avoinna kenen tahansa vierailtavaksi ja talvella kunnossapidettyjä. Joissakin paikoissa saattaa olla aukioloaikoihin liittyviä rajoitteita, mutta rajoitteet on ilmoitettu kohteen tietojen yhteydessä. Mikäli kohteesta on saatavilla myös lisätietoa kuten nettisivut tai somekanavat, myös ne on ilmoitettu kohteen tietojen alle. Kampanjassa on mukana niin hiihto-, talvipyöräily- ja talvikävelyreittejä, kaukaloita, talvikalastuspaikkoja kuin latukahviloita.

Alta näet kohteet Google Maps -karttapohjalla. Klikkaamalla kartalla olevia kohteita pääset lukemaan niiden kuvauksen ja tarkastelemaan paikan päältä otettuja kuvia. Kartan voi suurentaa painamalla oikeassa ylänurkassa olevaa neliötä. Suurennetulla kartalla näkyvät kohteet myös aakkosjärjestyksessä. Karttapohjan alapuolelle on linkitetty kohteista aiemmin Lapin keinon sivuilla julkaistuja juttuja.

Muista jakaa vierailusi myös somessa tunnisteella #HiihtolomaLapissa sekä #maaseutufi!

Turvallisia hiihtotunteja Raattamassa

Turvallisia hiihtotunteja Raattamassa

– Kaiken A ja O on ladut. Jos niitä ei ole tai ne ovat huonossa kunnossa, asiakkaita ei tule.
Aino Kyrö ja Mervi Autto ilmaisevat asian hyvin ytimekkäästi, eikä hankkeen toteuttamisen motiivia tarvitse taaskaan erikseen kysyä. Kittilän Raattamassa asuvat naiset ovat saaneet vastikään valmiiksi Leader-rahoitteisen hankkeen, jossa paranneltiin alueen reittejä entistä paremmiksi ja houkutteleviksi, mutta myös turvallisemmiksi.

Sivulla esiteltyjä esimerkkejä on tavalla tai toisella kehitetty maaseuturahaston tuella. Maaseuturahaston rahoitusta myöntävät Lapissa Lapin Leader-ryhmät sekä Lapin ELY-keskus.