Outokaira tuottamhan ry:n hallitus ja henkilöstö piipahti joulun alla oppimatkalla ”rajan tuolla puolen”, nimittäin naapurissa Pohjois-Ruotsissa! Kolmen tiiviin päivän aikana kuultiin paljon elinvoimaista meänkieltä, inspiroivia yrittäjätarinoita ja kehiteltiin rajan ylittävää yhteistyötä juuri alkaneelle ohjelmakaudelle. Reissuun lähdettiin Pellosta Outokairan toimistolta aikaisin perjantaiaamuna 9. joulukuuta. Reissu päättyi samaan paikkaan sunnuntai-iltapäivänä 11. joulukuuta.

Matkan varrella pysähdyttiin Haaparannan ihanissa pikku puodeissa, syömässä siikaa Kukkolaforsenilla, tutustumassa taidemajoitukseen Arthotel Tornedalenissa, ihastelemassa maisemia Luppiobergetillä ja shoppailemassa Kerolla. Yhteistyötä suunniteltiin Pajalassa, Junosuandossa ihmeteltiin majatalon tarinallisuutta ja Lapland Guesthousessa rentouduttiin ainutlaatuisissa hirsimökeissä. Pellon Vihreällä pysäkillä kuulimme Pentäsjoen kunnostuksesta.

Lukaise matkaraporttimme! Matkaraportin on kirjoittanut ja kuvat ottanut Johanna Asiala.