Askarruttaako maaseuturahoituksen tulevaisuus? Mitä kaikkea on luvassa tulevina vuosina hankehakijan näkökulmasta? Mihin saa tukea, mihin ei? 

Tule mukaan keskustelemaan pian alkavan kauden kiemuroista, painopisteistä, ilonaiheista ja huolista! Seuraavan Hankeklubi-tapaamisemme teemana on nimittäin pian starttaava EU-rahoituskausi 2023–2027. Asiaa meille valottavat Leader- ja ELY-keskus-asiantuntijat sen hetkisen tiedon valossa. Tilanne elää vielä alkuvuonna 2023, mutta Hankeklubissa esittelemme ajantasaisen tilanteen kauden starttaamisesta. Parituntisen tapaamisen aikana on hyvin aikaa myös osallistujien kysymyksille ja toiveille uuteen kauteen ja sen tapahtumiin liittyen. Tapaamme tälläkin kertaa Teams-alustalla etäyhteydellä. Tapaaminen pidetään keskiviikkona 25.1.2023 klo 17–19. 

Kannustamme osallistujia jättämään jo ennakkoon kysymyksiä! Näin asiantuntijat ehtivät valmistautua paremmin vastamaamaan kysymyksiinne. Kysymykset käsitellään tapaamisessa anonyymisti. Kysymyksiä voi jättää joko ilmoittautumislomakkeelle tai Flinga-alustalle (ohjeet uutisen lopussa).

Pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon osoitteessa https://forms.gle/zavRq24ZXh1nTeUc9. Teams-osallistumislinkit lähetetään ilmoittautuneille keskiviikkoaamuna 25.1. ennen tapaamista. Hankeklubin postituslistalla olevat ovat jo saaneet kalenterikutsun. Ilmoittautumisen yhteydessä voi liittyä Lapin keinon postituslistalle sekä jättää ennakkokysymyksiä. Kysymykset käsitellään tilaisuudessa anonyymisti.

 • Mitä: Hankeklubi-tapaaminen
 • Missä: Teams-etäyhteydellä – eli vaikka omalta kotisohvaltasi käsin!
 • Milloin: keskiviikkona 25.1.2023 klo 17–19
 • Kenelle: Kaikille maaseuturahaston yleishyödyllisten hankkeiden toteuttajille ympäri Lapin. Mukaan ovat tervetulleita niin Leader- kuin ELY-rahoitteisten hankkeiden toteuttajat. Mukaan saa tulla, vaikka tällä hetkellä käynnissä ei olisikaan hanketta – täältä voi hakea myös inspiraatiota tuleviin hankehakuihin!
 • Miksi: Hankeklubi tarjoaa ajankohtaista tietoa maaseuturahoituksesta Lapissa. Erityisen tärkeää tietoa on luvassa nyt, kun rahoituskausi ja sitä myötä monet hankkeita koskevat käytännöt vaihtuvat. Lisäksi Hankeklubi on oiva paikka verkostoitua yli kylä- ja kuntarajojen muiden hanketoteuttajien kanssa!

Osallistujien esittelyt kerätään etukäteen Flinga-alustalle, jolta viestintäkoordinaattori tiedot esittelee tapaamisen alussa ajan säästämiseksi. Alustalle voi jättää myös kysymyksiä täysin anonyymisti taulun vasemmalla reunalla olevan ”Kysymykset” otsikon alle! Tiedot ja kysymykset voi käydä jättämässä ennakkoon osoitteessa https://flinga.fi/s/FPSXNXC. Alla lyhyesti ohjeet Flingan käyttöön – ongelmatilanteissa ota yhteyttä: johanna.asiala@outokaira.fi.

Ohjeet Flingan käyttöön: 

 • Flinga-taululla voi liikkua vetämällä hiirellä taulua eri suuntiin. Zoomaus löytyy oikeasta alakulmasta, zoomata voi myös hiiren rullalla.
 • Valikot Flingan oikeassa yläkulmassa vasemmalta oikealle:
  • väri, jolla teksti/laatikko taululle tulee -> klikkaamalla voi halutessaan vaihtaa
  • muoto, jolla teksti taululle tulee, vaihtoehtoina mm. ympyrä (circle), henkilö (person), laatikko (square) ja teksti (text)
  • tekstiruutu: kirjoita tähän nimesi, yhdistyksesi/organisaatiosi ja hanke, jota edustat
  • kirjoitettuasi esittelysi, paina lähetä (send)
  • kun olet lähettänyt esittelysi Flinga-taululle, voit tarttua siihen ja liikuttaa sitä eri puolille ruutua
  • tietojesi jättämisen jälkeen voit kirjoittaa toiseen tekstiruutuun kysymyksiä/kommentteja. Lähetettyäsi kysymyksen/kommentin, raahaa se Flinga-taulun vasempaan reunaan ”Kysymykset” otsikon alle taulun selkeyttämiseksi.
Mikä ihmeen Hankeklubi? Mikäli et ole ennen kuullutkaan Hankeklubi-toiminnasta, niin käypä lukemassa lisätietoa (linkki lapinkeino.fi-sivustolle).