Poro- ja kotieläintiloilla on mahdollisuus päästä kehittämään omaa matkailutoimintaansa Lapin ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Poro- ja kotieläintilojen matkailupotentiaalin hyödyntäminen -hankkeessa.

 

Matkailuelinkeinon kehittäminen poro- ja kotieläintilalla voi olla hyvä keino saada lisätuloja tilalle. Ennen matkailutoiminnan aloittamista on tärkeää huomioida ainakin turvallisuus, vastuullisuus, imago ja monia muita asioita, kertoo hankkeen asiantuntija Mari Ronkainen Lapin ammattikorkeakoulusta.
– Hankkeemme tarjoaa asiantuntevaa ohjeistusta ja tukea matkailutoiminnan aloittamiseen sekä jo käynnissä olevan toiminnan kehittämiseen tiloilla.

Hankkeessa kootaan ohjeistusta aloittaville matkailutoimijoille, järjestetään asiantuntijatyöpajoja sekä parannetaan yrittäjien kielitaitoa digitaalisia ratkaisuja hyödyntämällä. Hanke on saanut rahoituksen harvaan asuttujen alueiden matkailuhankehausta (HAMA) Lapin ELY-keskukselta.
– Pyrimme tukemaan harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisuutta parantamalla poro- ja kotieläintilojen kannattavuutta. Kannattavuus taas paranee, kun tilat voivat saada matkailusta lisätuloja, sanoo Ronkainen.

Hanke etsii nyt työpajoihinsa poronhoitoalueella sijaitsevia poro- ja kotieläintiloja, jotka ovat halukkaita kehittämään matkailupalveluitaan. Työpajoissa pohditaan muun muassa seuraavia asioita:

  • Mitä palveluita voisin myydä?
  • Miten markkinoin yritystäni?
  • Miten hinnoittelen palveluni?
  • Kuinka toimin vastuullisesti?
  • Miten huomioin matkailutoimintaan liittyvän lainsäädännön?
  • Miten pärjään kielen kanssa?
  • Voinko tehdä tätä vain osan aikaa vuodesta?

 

Mukaan mahtuu 20 nopeinta ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen aukeaa 1.12.2022 klo 12. Työpajat järjestetään keväällä 2023, ja niihin osallistuminen on ilmoittautuneille maksutonta. Lisätietoja hankkeesta sekä työpajoihin ilmoittautumisesta:

Mari Ronkainen
mari.ronkainen@lapinamk.fi
040 186 5198

Tilaa myös Lapin ammattikorkeakoulun porohankkeiden uutiskirje, niin pysyt kärryillä tulevista tapahtumista sekä hankkeiden kuulumisista ja tuloksista! Käy tilaamassa uutiskirje osoitteessa https://tinyurl.com/porohankkeidenuutiskirje.

Kuva: Jacqueline Macou, Pixabay.