Ohjelmakauden karmivin juhla on nurkan takana – uskallatko tulla mukaan?!

Tervetuloa Kehittäjien Kekriin 10.–11. marraskuuta 2022 Rovaniemellä! Kehittäjien Kekri on EU-ohjelmakauden maaseuturahaston päättäjäisjuhla Lapissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki lappilaiset maaseuturahastotoimijat kuluneen ohjelmakauden eli vuosien 2014–2022 varrelta. Hankeihmiset, kylien kehittäjät, tukea saaneet yrittäjät, Leaderit, Leader-ryhmien hallituksen edustajat, ELYläiset ja tärkeät kehittäjäkumppanimme – tervetuloa juhlimaan kanssamme päättyvää kautta ja sen huikeita tuloksia kammottavissa merkeissä! Lue lisää Kekrijuhlan luonteesta alla.

 

Mistä on kyse?!

 

Kehittäjien Kekri jakautuu kolmeen eri osioon, jotka ovat kuvattu alle. Torstain juhlaseminaari sekä perjantain viestintätyöpaja ovat osallistujilleen maksuttomia, mutta torstai-illan lähiruokaillallisesta perimme 20 euron omavastuuosuuden.

 

Juhlaseminaari torstaina 10.11. klo 12:00–16:30

 

 • Mitä: Juhlaseminaari päättyvän ohjelmakauden kunniaksi
 • Missä: Lapland Hotels Sky Ounasvaaran auditorio, Juhannuskalliontie, Ounasvaara
 • Milloin: torstaina 10.11. klo 12:00 – 16:30

On tullut aika juhlistaa päättyvää ohjelmakautta Lapin osalta. Tänä yönä raja menneen ja tulevan kauden välillä hämärtyy – mutta kuka selviää uuden ohjelmakauden puolelle?!

Tervetuloa maaseuturahaston päättäjäisjuhlaan! Aloitamme Kekri-juhlan torstaina juhlaseminaariosiolla, jossa kuulemme inspiroivia puheenvuoroja, tutustumme hankkeisiin ja toisiimme, pelaamme erilaisia pelejä ja kauhistumme toistemme vaatetuksesta. Juhlaseminaari on maksuton tilaisuus kaikille maaseuturahaston parissa toimineille hanketoteuttajille, kylien kehittäjille, yrittäjille ja sidosryhmien edustajille, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Juhlimme päättyvää ohjelmakautta ajankohtaan sopivalla tavalla, nimittäin teemanamme on halloween! Pue päälle mustaa tai revittele oikein kunnolla ja saavu juhlaseminaariimme naamiaisasussa. Paras asu palkitaan, joten kannattaa panostaa!

Huomaathan, että Lapland Hotels Sky Ounasvaara ei ole täysin esteetön, vaan hotellista löytyy rappusia. Juhlaseminaarimme pidetään hotellin auditoriossa, jossa on myös rappusia. Olethan ajoissa yhteydessä, mikäli tarvitset tukea liikkumisen suhteen.

Seminaarin alustavan ohjelman näet alla. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin, myös puheenvuorojen otsikot tarkentuvat lähiviikkojen aikana.

Alustava ohjelma (pdf avautuu samassa välilehdessä)

11:30 Ilmoittautumispiste aukeaa
12:00–12:30 Tervetuloa Kehittäjien Kekriin!
Kekrijuhlan kulusta, juontajat Ella-Noora Kauppinen & Johanna Asiala
Sananen maaseuturahastosta, Hannu Linjakumpu, Lapin ELY-keskus & Marjut Petäjäjärvi, Peräpohjolan Leader ry
Maaseuturahaston eeppisen videon ensi-ilta!
12:30–13:10 Tulevaisuustieto Lapin kylien kehittämisessä
Hanna Lakkala, paikallinen kristallipallon tulkitsija
13:10–13:30 Miten kehitämme Lappia jatkossa?
Anne Ristioja, Lapin ELY-keskus
13:30–14:30 Tervetuloa Hanketorille – jos uskallat!
Kahvia ja särvintä, hanke-esittelyjä, verkostoitumista, kekribingo, maaseuturahaston vuosikirja…
14:30–15:30 Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen – mitä taitoja tarvitaan tulevaisuustalkoissa? 
Perttu Pölönen, keksijä, futuristi
15:30–16:15 Se ei pelaa joka pelkää
Ella-Noora Kauppinen, Peliferia
16:15 Päivän annin yhteenveto ja ohjeet illalliselle
Tilaisuus päättyy viimeistään klo 16:30

 

Lähiruokaillallinen torstaina 10.11. klo 19:00–22:30

 

 • Mitä: Lähiruokaillallinen torstain juhlaseminaariin osallistuneille, verkostoitumista ja hyvää livemusiikkia
 • Missä: Ravintola Santamus, Joulumaantie 8, Napapiiri
 • Milloin: torstaina 10.11. klo 19:00 – 22:30.

Juhlaseminaarin jälkeen tarjoilemme etukäteen ilmoittautuneille maittavan lähiruokaillallisen buffet-ruokailuna Ravintola Santamuksen tiloissa Napapiirillä. Luvassa on hyvää seuraa, verkostoitumista, tietoa lähiruoasta paikallisissa ravintoloissa sekä tietysti livemusiikkia! Illallinen nautitaan alustavasti klo 19–21, minkä jälkeen meitä viihdyttää noin tunnin ajan tornionlaaksolainen The Meänland trio-kokoonpanossaan. Tanssijalallakin on siis  suotavaa laittaa koreasti!

Lähiruokaillallisen omavastuuosuus on 20 €/henkilö. Osuus maksetaan tilisiirtona Kekrin ilmoittautumisaikana eli viimeistään 21.10. pankkipäivät huomioon ottaen. Emme palauta maksuja enää 21.10. jälkeen, mikäli osallistuja joutuu perumaan ilmoittautumisensa. Ohjeet omavastuun maksuun annetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarjoamme etukäteen ilmoittautuneille ruokailijoille yhteiskuljetuksen illalliselle keskustasta. Kuljetus lähtee alustavasti klo 18:30 Lapland Hotels Sky Ounasvaaralta ja pysähtyy menomatkalla Scandic Pohjanhovin ja Sokos Hotel Vaakunan välissä Pohjanpuistikko-kadulla n. klo 18:40. Pysähdys tehdään tarvittaessa myös paluumatkalla.

Osallistuminen illalliselle edellyttää osallistumista juhlaseminaariin. Paikkoja illalliselle on rajoitetusti, joten paikka kannattaa varata samalla kun ilmoittautuu Kekrin muihin osioihin. Illalliselle ei ole varsinaista pukukoodia, mutta suosittelemme mustaa pukeutumista tai naamiaisasua – paikalle saa kuitenkin saapua myös tavallisessa smart casual -vaatetuksessa.

 

Viestintätyöpaja perjantaina 11.11. klo 10–13

 

 • Mitä: Viestintätyöpaja teemalla esiintyminen
 • Missä: Lapland Hotels Sky Ounasvaaran auditorio, Juhannuskalliontie, Ounasvaara
 • Milloin: perjantaina 11.11. klo 10:00 – 13:00 (aamukahvit ilmoittautuneille klo 9:30 alkaen)

Kaksipäiväinen Kekrimme huipentuu perjantaina Viestintä-Pirittan vetämään maksuttomaan viestintätyöpajaan, jonka teemana on tällä kertaa esiintyminen. Luvassa on muun muassa vinkkejä puheen pitämiseen, yleisön edessä esiintymiseen, etätilaisuuksiin sekä yhteisiä käytännön harjoituksia – eli työpajassa opit takuuvarmasti työsi sekä muun elämäsi kannalta tärkeitä taitoja asiantuntijan opastuksella. Kohderyhmänä työpajalle ovat kaikki maaseuturahaston parissa toimivat hanketoteuttajat kylähankkeista isojen organisaatioiden kehittämishankkeisiin.

Viestintätyöpajan osallistujamäärää on rajoitettu, joten toimithan ripeästi, mikäli mielit mukaan oppimaan esiintymisestä uutta. Voit ilmoittautua työpajaan samalla ilmoittautumisella kuin juhlaseminaariin ja lähiruokaillalliselle. Viestintätyöpajaan osallistuminen ei edellytä juhlaseminaariin osallistumista.

 

Ilmoittautuminen

 

Ilmoittautuminen Kekrijuhlaan on auki 3.–21.10. Ilmoittaudu osoitteessa fi.surveymonkey.com/r/kehittajienkekri. Paikkoja kuhunkin juhlan osioon on rajallisesti, joten ilmoittautumiset kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Ilmoittautumisesta lähetään vahvistus osallistujille jälkikäteen.

Kauempaa saapuville on tarjolla myös majoitustarjouksia Lapland Hotels Sky Ounasvaarasta, Original Sokos Hotel Vaakunasta sekä Scandic Pohjanhovista. Lisätietoa majoitustarjouksista sekä ohjeet varauksen tekemiseen on saatavilla ilmoittautumisen yhteydessä 3.10. alkaen sekä ilmoittautuneille lähetettävässä ilmoittautumisvahvistuksessa.

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisvahvistus jonkin ajan kuluttua ilmoittautumisesta. Vahvistuksia ei kuitenkaan lähetetä ajalla 8.-16.10. yhteyshenkilön loman vuoksi.

Samalla ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittautua:

 • Torstain 10.11. juhlaseminaariin klo 12:00 – 16:30Kehittäjien Kekri.
 • Juhlaseminaarin yhteydessä järjestettävälle Hanketorille esittelijäksi, alustavasti klo 13:30 – 14:30
 • Torstain 10.11. lähiruokaillalliselle klo 19:00 – 22:30, Ravintola Santamus, Joulumaantie 8
  • Osallistuminen illalliselle edellyttää osallistumista torstain juhlaseminaariin!
  • Samalla voit ilmoittautua myös lähiruokaillallisen yhteiskuljetukseen, tarkemmat ohjeet ilmoittautumislomakkeessa
 • Perjantain 11.11. viestintätyöpajaan teemalla esiintyminen klo 10 – 13

 

Lisätietoa:

Johanna Asiala, Lapin keinon viestintäkoordinaattori
johanna.asiala@outokaira.fi
040 1960 607

Nähdään marraskuisessa Kekri-juhlassa – jos uskallatte osallistua!

Piirretty poro, jonka luuranko näkyy.