Hankeklubi palaa pidemmän tauon jälkeen keskiviikkona 21.9. klo 17.00–19.00. Teemanamme ovat tällä kertaa ajankohtaiset kyläverkkoasiat!

Tapaamisessa keskustellaan muun muassa siitä, mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon hanketta suunnitellessa, millaista rahoitusta kyläverkkoihin saa maaseuturahastosta ja miten saada porukkaa kuitutalkoisiin. Aiheeseen meidät johdattelee Älykkäät kyläverkot -hankkeen Annika Lompolo sekä Niesin kyläverkko-osuuskunnan puuhamies Pekka Suopajärvi. Alkupuheenvuorojen jälkeen luvassa on tuttuun tapaan vapaamuotoista keskustelua teeman ympärillä sekä mahdollisuus esittää kysymyksiä niin alustajilta kuin linjoilla olevilta rahoittajan edustajilta.

Tervetuloa keskustelemaan Lapin maaseudun kuituasioista yhdessä muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa!

Pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon osoitteessa www.tinyurl.com/kylaverkotTeams-osallistumislinkit lähetetään ilmoittautuneille 21.9. iltapäivällä ennen tapaamista. Hankeklubin postituslistalla olevat ovat jo saaneet kalenterikutsun. Ilmoittautumisen yhteydessä voit liittyä Lapin keinon postituslistalle sekä jättää ennakkokysymyksiä. Kysymykset käsitellään tilaisuudessa anonyymisti.

Osallistujien esittelyt kerätään etukäteen Flinga-alustalle, jolta viestintäkoordinaattori tiedot esittelee tapaamisen alussa ajan säästämiseksi. Tiedot voi käydä jättämässä ennakkoon osoitteessa https://flinga.fi/s/F3MY88P. Alla lyhyesti ohjeet Flingan käyttöön – ongelmatilanteissa ota yhteyttä: johanna.asiala@outokaira.fi.

Ohjeet Flingan käyttöön: 

 • Flinga-taululla voi liikkua vetämällä hiirellä taulua eri suuntiin. Zoomaus löytyy oikeasta alakulmasta, zoomata voi myös hiiren rullalla.
 • Valikot Flingan oikeassa yläkulmassa vasemmalta oikealle:
  • väri, jolla teksti/laatikko taululle tulee -> klikkaamalla voi halutessaan vaihtaa
  • muoto, jolla teksti taululle tulee, vaihtoehtoina mm. ympyrä (circle), henkilö (person), laatikko (square) ja teksti (text)
  • tekstiruutu: kirjoita tähän nimesi, yhdistyksesi/organisaatiosi ja hanke, jota edustat
  • kirjoitettuasi esittelysi, paina lähetä (send)
 • Kun olet lähettänyt esittelysi Flinga-taululle, voit tarttua siihen ja liikuttaa sitä eri puolille ruutua.

 

Mikä on Hankeklubi?

 

Hankeklubi on tarkoitettu kaikille maaseuturahaston kehittämis- ja yleishyödyllisiä investointihankkeita toteuttaville tahoille ympäri Lapin. Hankeklubiin ovat tervetulleita niin Leader-hankkeiden kuin ELY-rahoitteisten hankkeiden toteuttajat. Osallistua voivat siis niin kylätalojen remontoijat kuin oppilaitosten kehittämishankkeiden projektityöntekijät – yhdistävänä asiana toimii Lapin maaseudun kehittäminen sekä tietysti maaseuturahasto.

Hankeklubissa osallistujat voivat…

 • tutustua ja verkostoitua keskenään: yhteisöstä voimaa hankehommiin!
 • oppia toinen toisiltaan ja saada vertaistukea: miten houkutella osallistujia talkoisiin/koulutuksiin/työpajoihin, miten selättää Hyrrä-haasteet, miten viestiä tehokkaammin hankkeen toiminnasta, niksejä Canvan käyttöön tai maksareiden laatimiseen… toivomme, että osallistujat myös itse ehdottavat Hankeklubin tapaamisten teemoja!
 • esittää kysymyksiä asiantuntijoilta ja saada niihin vastauksia: linjoilla on aina mukana Leader-edustajia, mahdollisuuksien mukaan linjoilla on myös ELY-edustusta.
 • saada lisätietoa maaseuturahaston ajankohtaisista asioista: tulevat koulutukset ja infot, mielenkiintoiset webinaarit, tietoja valtakunnalliselta tasolta ja niin edelleen.

Hankeklubia järjestää Lapin keino -viestintähanke, jolta saa lisätietoa klubista. Lapin keinon viestintäkoordinaattorin puoleen voi kääntyä myös, mikäli tarvitsee apua Teams-ohjelman käytön kanssa. Yhteydenotot: johanna.asiala@outokaira.fi, 040 1960 607.

Aikaisemmin Lapissa toimi Leader-klubi, joka oli suunnattu vain Leader-hankkeiden toteuttajille. Klubiajatusta on laajennettu nyt koskemaan myös ELY-rahoitteisia hankkeita, jotta hanketoteuttajat pääsisivät verkostoitumaan laajemmin sekä tarkastelemaan hankemaailmaa uusista näkökulmista. Etätapaamiset mahdollistavat toisiin tutustumisen myös pitkien välimatkojen maakunnassa.

Tervetuloa mukaan kaikki maaseuturahaston hankkeiden kanssa tekemisissä olevat talkoolaisista projektityöntekijöihin!