Lappilainen elintarvike on turvallista lähiruokaa ja sen käyttäminen luo huoltovarmuutta. Ilman lappilaista alkutuotantoa, ei ole lappilaista elintarviketuotantoa.
Haluatko olla mukana turvaamassa lappilaisen ruoantuotannon huoltovarmuutta? Osallistu 28.10.2022 Rovaniemellä järjestettävään Ruokaa Lapista -seminaariin ja tiedä miten toimia lappilaisen ruoantuotannon eteen! Puhujana myös suosittu Jussi Vatanen, joka itsekin on tätä nykyä alkutuottaja. Vatanen puhuu seminaarissa tuottajien jaksamisen tärkeydestä. Seminaaria voi seurata myös etäyhteydellä ja se tallennetaan myöhempää katselua varten.
Mitä: Ruokaa Lapista -seminaari
Milloin: pe 28.10.22 klo 9.00–16.00
Missä: Lapin ammattikorkeakoulun auditorio, Jokiväylä 11, Rovaniemi.
Seminaaria voi seurata myös netistä ja myöhemmin YouTubesta.
Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/r/sttLcf73CC
Lisätietoa: Heidi Hannula, heidi.hannula@proagria.fi
Seuraa myös tiedotusta Lapin Elintarviketalon Facebook-sivuilla
Instagramissa tiedotusta voi seurata TILMA-hankkeen tililtä.
Seminaarin alustava ohjelma:
9:00 Kahvit
9:15 Avaus
9:30 Valtioneuvosto/ministeriö
9:45 Lapin maatalouden nykytilan tarkastelua ja Hyvä maatila-työkalun esittely
10:10 Lapin maidontuotannon tilanne
– maatilayrittäjät
– jalostajat
11:15 Lounas
12:00 Lapin naudanlihatuotannon tilanne
– maatilayrittäjät
– jalostajat
12:45 Lapin porotalouden tilanne
– poroyrittäjät
– jalostaja
13:15 Lapin kalatalouden tilanne
– kalastajat
13:45 Kahvit
14:00 Mitä me tuotamme? Mitä me jalostamme? Mitä me ostamme?
– yrittäjä, jalostaja ja ostaja paneelissa
14:30 Jussi Vatanen – Miten lisätään jaksamista ja työniloa?
15:15 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös
15:30 Lopetus