Ranuan Piittisjärven kylällä on ollut oma 9-korinen frisbeegolfrata jo vuodesta 2017. Nyt heiteltävää löytyy 18 korin verran, kertoo Hakoniemen tupien yrittäjä Alpo Sotaheimo, joka haki tukea radan investoimiseen Peräpohjolan Leader ry:ltä.
– Rata on kaikkien kyläläisten ja kylämatkailijoiden vapaassa käytössä. Emme peri maksua lainkaan.

Piittisjärven rannalla sijaitsevat mökit ovat olleet kovassa käytössä matkailijoiden ja metsästäjien toimesta – vuonna 2021 mökit olivat ilman majoittujia vain kaksi viikonloppua. Alpo odottaa jatkossa majoittujiksi myös innokkaita frisbeegolfaajia ympäri Suomen.
– Kun rata aukesi koko pituudessaan syksyllä 2021, tulivat kaukaisimmat kävijät silloin Kokkolasta. Ensi kesänä tänne saapuu luultavasti kauempaakin harrastajia, arvelee Alpo.

Idea frisbeegolfradasta tuli aikanaan kylän entisiltä nuorilta. Hakoniemeä ympäröivä petäjikkö ja kuiva kangasmaa olisivat oivaa maastoa radalle. Lisäksi frisbeegolfin suosio kasvaa kaiken aikaa. Hiljalleen myös Alpo innostui ajatuksesta investoida uuteen harrastusmahdollisuuteen.

Vastaavia avoimessa käytössä olevia ratoja on jonkin verran eri puolilla Lappia. Alpon haaveissa on joskus järjestää Lapin oma frisbeegolfturnaus, joka alkaisi Rovaniemeltä ja jossa Hakoniemen rata olisi yksi osakilpailu.
– Ratamme on mukavan haastava, sillä se kulkee kokonaan isossa petäjikössä. Sana on kiirinyt jo aktiivisten heittäjien pariin, vaikka emme ole ehtineet rataa vielä erikoisemmin markkinoimaan.

Yrittäjä tai yrityksen perustamista suunnitteleva! Tutustu maaseudun yritysrahoitukseen, kuvassa linkki.

Yritystoimintaan tukea? Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

Alpo Sotaheimo on kiitollinen saamastaan Leader-tuesta.
– Tuki auttoi paljon investoinnissa. Heittopaikkojen korit, vanerit ja hiekat katettiin tuella.

Tulevia suunnitelmiakin on jo, etenkin kun viime aikoina kysyntää majoitukselle on ollut enemmän kuin tarjontaa.
– Uskon, että 18-korinen ratamme houkuttelee Piittisjärvelle yhä uusia kävijöitä. Ranuan eläinpuistokin on tässä lähellä, joten kylämatkailulla on täällä kaikki edellytykset menestyä, toteaa Alpo.

 

Tutustu Hakoniemen tupiin: https://www.hakoniementuvat.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/HakoniemenTuvat/

Juttu julkaistaan myös kesäkuussa 2022 ilmestyvässä Lapin keinon lehdessä! Lehti julkaistaan sekä painettuna että sähköisenä versiona.

teksti: Johanna Asiala
kuva: Hakoniemen tuvat