Eanan panostaa laadukkaaseen asiakaspalveluun

Eanan Oy tarjoaa asiakkailleen unohtumattomia elämyksiä eläinten parissa. Pienet ryhmäkoot takaavat, että jokainen varmasti viihtyy retkillä ja saa yksilöllistä asiakaspalvelua.

Kittiläläiselle Janita Kenttälälle on aina ollut melko selvää, että hän haluaisi tehdä töitä porojen parissa yrittäjänä. Janita on pienestä pitäen tottunut toimimaan porojen kanssa, sillä niitä on hänen perheessään ollut jo useamman sukupolven ajan.
– Tykkään pienistä ja persoonallisista matkailijaryhmistä, joille palveluita voi helposti räätälöidä. Siksi halusin lähteä perustamaan oman yrityksen, joka tarjoaa tällaisia palveluita, kertoo Janita.

Eanan Oy sai alkunsa vuonna 2019. Janitan apuna yrityksen pyörittämisessä toimii hänen puolisonsa espanjalainen Victor Pérez. Alku ei ollut helpoin mahdollinen, sillä pian aloituksen jälkeen iski päälle koronapandemia.
– Aloitimme vuonna 2019, jolloin kansainvälisiä matkailijoita ehti käydä meillä kuukauden ajan. Kausi 2021–2022 on ensimmäinen, kun kansainvälisiä asiakkaita on ollut säännöllisesti, toteaa Janita. Suomalaisia asiakkaita oli jonkin verran jo aiempana talvena.

Tukea yrityksen alkutaipaleella Janita sai OBN:n konsultilta.
Timo Vanhapiha avusti starttirahahakemuksessa ja valoi meihin uskoa. Hänen kanssaan klikkasi heti. Hän on auttanut meitä paperitöissä muutenkin, esimerkiksi tämän Leader-tuen kanssa. Emme olisi pystyneet tähän ilman Timoa, kiittelee Janita.
Janita kiittää myös paikallista Leader-ryhmää tuesta.
– Paperityötä riitti tukea hakiessa, mutta neuvojen myötä siitä selvisi.

Nainen valjastaa poroa talvella, nurkassa lehti jossa Lapin keinon logo, alla teksti "Sisältöä Lapin keinon lehdestä!".

Janita on pienestä pitäen tottunut toimimaan porojen kanssa.

 

Ei turistimeininkiä tai turhaa rahastusta

 

Eananin päätuote ovat poro- ja huskysafarit sekä revontulibongausretket.  Janita ja Victor panostavat laadukkaaseen asiakaspalveluun – niin sanottua turistimeininkiä he välttävät viimeiseen saakka. Turhaan rahastukseen Janita ja Victor eivät myöskään halua sortua.

Asiakkaat pääsevät Eananilla aina vuorovaikutukseen eläinten kanssa, muun muassa silittämään ja ruokkimaan niitä. Eanan onkin kerännyt asiakkaiden nettiarvosteluissa lähes aina täydet pisteet.
– Jonkin verran on ollut puhetta siitä, pitäisikö meidän kasvattaa ryhmäkokoa. Minua huolettaa, saisimmeko suuremmalla ryhmäkoolla huonoa palautetta, kun palvelu ei olisikaan niin yksilöllistä, pohtii Janita. Tällä hetkellä maksimikoko ryhmälle on 8 henkeä.

Janita ja Victor vastaavat Eananin toiminnasta kahdestaan, mutta ensi kaudeksi olisi tarkoitus palkata kokoaikainen työntekijä. Suurin osa kansainvälisistä asiakkaista tulee Eananille isojen matkanjärjestäjien kautta. Asiakkaita kuljetetaan safareilla ja retkillä Levin ympäristössä.

Ihmisiä kodan edessä, edessä tulet, taustalla vihreät revontulet.

Eananin johdolla asiakkaat pääsevät muun muassa revontuliretkelle Lapin luontoon.

 

Varusteiden hankintaan tukea Leaderilta

 

Yrittäjä tai yrityksen perustamista suunnitteleva! Tutustu maaseudun yritysrahoitukseen, kuvassa linkki.

Tukea yrityksen investointeihin? Klikkaa kuvaa!

Eanan Oy investoi Leader Tunturi-Lappi ry:n tuella ohjelmapalveluihin liittyviin kalustoihin ja tarvikkeisiin. Isoimmat investoinnit olivat kelkka ja kaksi lämmintä panoraamarekeä matkailijoiden kuljettamista varten, esittelee Janita varustaessaan poroja valmiiksi pian saapuvia asiakkaita varten. Investointituella hankittiin myös lumikenkiä, haalareita ja muita tärkeitä varusteita matkailijoille.
– Talvivarusteet olivat ehdottomat, monet tulevat tänne farkut jalassa, Janita nauraa.

Toiminta Eananilla on talvipainotteista, mutta uusia kesäinvestointeja on Janitan mukaan suunniteltu jo. Haetun Leader-tuen perusteella Janita uskoo osaavansa suunnitella seuraavan tukihakemuksen aikataulullisesti paremmin.
– Pitää olla hyvissä ajoin liikkeellä, kun hakee tukia, vinkkaa Janita muille yrittäjille.

Lähitulevaisuudessa Janita näkee Eananin edelleen laadukkaita poro- ja huskyohjelmapalveluita tarjoavana yrityksenä. Tavoitteena on kapasiteetin kasvattaminen, jolloin myös työntekijöitä voisi palkata avuksi yrityksen toimintaan.
– Porohommat on se, mitä itse kaikista eniten haluan tehdä, Victor on taas parempi huskyjen kanssa. Tärkeintä on kuitenkin tehdä juuri sellaista työtä, mistä itse nauttii – eli työtä aidosti eläinten ja ihmisten parissa.

Mies ja nainen huskyn kanssa syksyisessä metsässä.

Janita nauttii porojen kanssa työskentelystä, Victor taas on omimmillaan koirien parissa.

 

Juttu julkaistaan myös kesäkuussa 2022 ilmestyvässä Lapin keinon lehdessä! Lehti julkaistaan sekä painettuna että sähköisenä versiona.

Tutustu Eananiin: https://eananlevi.com/
Instagram: https://www.instagram.com/eananlevi/
Facebook: https://www.facebook.com/EananLevi/

teksti: Johanna Asiala
kuvat: Eanan Oy
artikkelikuva: Lapin materiaalipankki, Markus Kiili