Hankeklubi jatkuu torstaina 21.4. klo 17.00–19.00 teemalla rakentaminen. Hankeklubiin ovat tervetulleita kaikki maaseuturahaston yleishyödyllisten kehittämis- ja investointihankkeiden toteuttajat ympäri Lapin, oli rahoittajasi sitten Leader-ryhmä tai ELY-keskus.

Tapaamisen teema on rakentaminen, jota tehdään niin Leader- kuin ELY-rahoitteisissa hankkeissa. Vuosina 2014-2020 Lapissa on maaseuturahaston avulla kunnostettu tai rakennettu yhteensä 274 erilaista kohdetta kuntoportaista kylätaloihin ja laavuista leikkipaikkoihin. Tapaamisessa asiantuntijanamme toimii Lapin ELY-keskuksen rakennusasiantuntija Pekka Niemelä. Pekka esittelee meille erilaisia rakentamishankkeisiin liittyviä asioita ja vastaa esityksensä jälkeen osallistujien kysymyksiin.

Ilmoittautuminen on auki 20.4. asti: www.tinyurl.com/hankeklubi-21-4. Osallistumislinkit lähetetään ilmoittautuneille 21.4. ennen tapaamista. Hankeklubin postituslistalla olevat ovat jo saaneet kalenterikutsun. Ilmoittautumisen yhteydessä voit liittyä Lapin keinon postituslistalle sekä jättää ennakkokysymyksiä. Kysymykset käsitellään tilaisuudessa anonyymisti.

Osallistujien esittelyt kerätään etukäteen Flinga-alustalle, jolta viestintäkoordinaattori tiedot esittelee tapaamisen alussa ajan säästämiseksi. Tiedot voi käydä jättämässä 20.4. saakka: https://flinga.fi/s/FNK6QCG

Ohjeet Flingan käyttöön: 

 • Flinga-taululla voi liikkua vetämällä hiirellä taulua eri suuntiin. Zoomaus löytyy oikeasta alakulmasta, zoomata voi myös hiiren rullalla.
 • Valikot Flingan oikeassa yläkulmassa vasemmalta oikealle:
  • väri, jolla teksti/laatikko taululle tulee -> klikkaamalla voi halutessaan vaihtaa
  • muoto, jolla teksti taululle tulee, vaihtoehtoina mm. ympyrä (circle), henkilö (person), laatikko (square) ja teksti (text)
  • tekstiruutu: kirjoita tähän nimesi, yhdistyksesi/organisaatiosi ja hanke, jota edustat
  • kirjoitettuasi esittelysi, paina lähetä (send)
 • Kun olet lähettänyt esittelysi Flinga-taululle, voit tarttua siihen ja liikuttaa sitä eri puolille ruutua.

 

Mikä on Hankeklubi?

 

Hankeklubi on tarkoitettu kaikille maaseuturahaston kehittämis- ja yleishyödyllisiä investointihankkeita toteuttaville tahoille ympäri Lapin. Hankeklubiin ovat tervetulleita niin Leader-hankkeiden kuin ELY-rahoitteisten hankkeiden toteuttajat. Osallistua voivat siis niin kylätalojen remontoijat kuin oppilaitosten kehittämishankkeiden projektityöntekijät – yhdistävänä asiana toimii Lapin maaseudun kehittäminen sekä tietysti maaseuturahasto.

Hankeklubissa osallistujat voivat…

 • tutustua ja verkostoitua keskenään: yhteisöstä voimaa hankehommiin!
 • oppia toinen toisiltaan ja saada vertaistukea: miten houkutella osallistujia talkoisiin/koulutuksiin/työpajoihin, miten selättää Hyrrä-haasteet, miten viestiä tehokkaammin hankkeen toiminnasta, niksejä Canvan käyttöön tai maksareiden laatimiseen… toivomme, että osallistujat myös itse ehdottavat Hankeklubin tapaamisten teemoja!
 • esittää kysymyksiä asiantuntijoilta ja saada niihin vastauksia: linjoilla on aina mukana Leader-edustajia, mahdollisuuksien mukaan linjoilla on myös ELY-edustusta.
 • saada lisätietoa maaseuturahaston ajankohtaisista asioista: tulevat koulutukset ja infot, mielenkiintoiset webinaarit, tietoja valtakunnalliselta tasolta ja niin edelleen.

Hankeklubia järjestää Lapin keino -viestintähanke, jolta saa lisätietoa klubista. Lapin keinon viestintäkoordinaattorin puoleen voi kääntyä myös, mikäli tarvitsee apua Teams-ohjelman käytön kanssa. Yhteydenotot: johanna.asiala@outokaira.fi, 040 1960 607.

Aikaisemmin Lapissa toimi Leader-klubi, joka oli suunnattu vain Leader-hankkeiden toteuttajille. Klubiajatusta on laajennettu nyt koskemaan myös ELY-rahoitteisia hankkeita, jotta hanketoteuttajat pääsisivät verkostoitumaan laajemmin sekä tarkastelemaan hankemaailmaa uusista näkökulmista. Etätapaamiset mahdollistavat toisiin tutustumisen myös pitkien välimatkojen maakunnassa.