Vuosina 2014–2020 Lapissa on myönnetty maaseuturahaston rahoitusta kehittämishankkeille noin 22,5 miljoonaa euroa. Tällä euromäärällä on muun muassa saatu yli 2000 uutta liittymää tuettuihin laajakaistaverkkoihin, kunnostettu tai rakennettu yhteensä 274 kohdetta ja tehty 351 erilaista ympäristöä parantavaa toimea. Talkootöitä on Lapissa näinä vuosina tehty yhteisen hyvän eteen kaikkiaan huikeat 183 694 tuntia. Mutta millaista vaikutusta näillä euroilla ja lukemilla on ollut maaseudun asukkaiden arkeen, hyvinvointiin ja viihtyvyyteen? Miten Lapista on tehty parempi paikka asua ja elää maaseuturahaston avulla?

Esittelemme vaikuttavuusselvityksen tärkeimpiä huomioita Vaikuttavaa kehittämistä Lapissa -tilaisuudessa 7.4.2022 klo 9.00–11.00 Teams-yhteydellä. Julkaisutilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton. Tilaisuutta ei tallenneta. Voit ilmoittautua mukaan ja esittää ennakkokysymyksiä puhujillemme täällä: https://forms.gle/3UNGSrm8SBQJVp7f9Ilmoittautumiset 6.4. klo 12.00 mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä klo 12 jälkeen.

Tule mukaamme tämän parituntisen ajaksi inspiroitumaan vaikuttavasta kehittämisestämme! Tilaisuudessa kuullaan paitsi tärkeimmät pointit vaikuttavuusselvityksestä myös konkreettisia kokemuksia maaseuturahaston vaikutuksista kentällä. Ääneen pääsevät nimittäin kolme erilaista onnistunutta maaseuturahaston hanketta, jotka kertovat omasta näkökulmastaan, millaisia vaikutuksia hanketoiminnalla on ollut Lapin maaseudulla. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoillemme sekä kuulla, millaisia muutoksia hanketoimintaan on luvassa alkavalla EU-ohjelmakaudella 2023–2027.

Vaikuttavuusselvitys julkaistaan Lapin keinon sivuilla (www.lapinkeino.fi) tilaisuuden jälkeen.

Vaikuttavaa kehittämistä Lapissa -tilaisuuden ohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin).

8:45 Linjat aukeavat, etäkahvittelua

9:00 Tervetuloa tilaisuuteen!
Johanna Asiala, viestintäkoordinaattori, Outokaira tuottamhan ry, Lapin keino -viestintähanke

9:05 Miksi vaikuttavuus ja sen tutkiminen on tärkeää meille?
Hannu Linjakumpu, Maaseutu ja energia -yksikön päällikkö, Lapin ELY-keskus
Ella-Noora Polvi, toiminnanjohtaja, Leader Tunturi-Lappi ry

9:15 Lapin maaseuturahaston toiminnan vaikuttavuuden jäljillä
Sari Rannanpää & Benjamin Heikkinen, MDI Public, vaikuttavuusselvityksen tekijät

9:45 Vaikuttavuus käytännössä: esimerkkejä lappilaisilta hanketoimijoilta
Tornion Kukkolankosken kehittäminen, Salla Saarela, Prosiika ry:n entinen hunteeraaja
Huippunopea Tolosentie, valokuitu Inarin Tolosen kylään, Kirsti Kustula
Golden Route of Lapland -yritysryhmähanke, Ari Siivikko, arcticXpert

10:15 Yleisön puheenvuoro ja mahdollisuus kysymyksille

10:45 Katse tulevaan: mitä on luvassa tulevalla ohjelmakaudella, millaista vaikuttavuutta lähdemme yhdessä tavoittelemaan?
Anne Ristioja, ryhmäpäällikkö, Lapin ELY-keskus

11:00 Tilaisuus päättyy viimeistään klo 11:00.

Lisätietoa:
Johanna Asiala, johanna.asiala@outokaira.fi, 040 1960 607.