Hankeklubi saa jatkoa torstaina 17.3. klo 17.00–18.30 teemalla yhdistys työnantajana. Hankeklubiin ovat tervetulleita kaikki maaseuturahaston yleishyödyllisten kehittämis- ja investointihankkeiden toteuttajat ympäri Lapin, oli rahoittajasi sitten Leader-ryhmä tai ELY-keskus.

Klubitapaaminen aloitetaan tällä kertaa suoraan avauspuheenvuorolla Jokos-hankkeesta. Jokos-hankkeen (ESR) päämääränä on lisätä työtä ja hyvinvointia Rovaniemen kylissä ja yhteisöissä vahvistamalla maaseutualueiden kyläyhdistysten ja muiden toimijoiden elinvoimaa sekä kykyä työllistää. Avauspuheenvuoron pitää Jokos-hankkeen projektipäällikkö Liisa Väänänen.

Ilmoittautumiset 16.3. asti: www.tinyurl.com/hankeklubi-17-3. Osallistumislinkit lähetetään ilmoittautuneille 17.3. ennen tapaamista.

Osallistujien esittelyt kerätään tällä kertaa etukäteen Flinga-alustalle, jolta viestintäkoordinaattori tiedot esittelee tapaamisen alussa ajan säästämiseksi. Tiedot voi käydä jättämässä tänne 16.3. saakka: https://flinga.fi/s/FCW7P77.

Ohjeet Flingan käyttöön: 

 • Flinga-taululla voi liikkua vetämällä hiirellä taulua eri suuntiin. Zoomaus löytyy oikeasta alakulmasta, zoomata voi myös hiiren rullalla.
 • Valikot Flingan oikeassa yläkulmassa vasemmalta oikealle:
  • väri, jolla teksti/laatikko taululle tulee -> klikkaamalla voi halutessaan vaihtaa
  • muoto, jolla teksti taululle tulee, vaihtoehtoina mm. ympyrä (circle), henkilö (person), laatikko (square) ja teksti (text)
  • tekstiruutu: kirjoita tähän nimesi, yhdistyksesi/organisaatiosi ja hanke, jota edustat
  • kirjoitettuasi esittelysi, paina lähetä (send)
 • Kun olet lähettänyt esittelysi Flinga-taululle, voit tarttua siihen ja liikuttaa sitä eri puolille ruutua.

 

Mikä on Hankeklubi?

 

Hankeklubi on tarkoitettu kaikille maaseuturahaston kehittämis- ja yleishyödyllisiä investointihankkeita toteuttaville tahoille ympäri Lapin. Hankeklubiin ovat tervetulleita niin Leader-hankkeiden kuin ELY-rahoitteisten hankkeiden toteuttajat. Osallistua voivat siis niin kylätalojen remontoijat kuin oppilaitosten kehittämishankkeiden projektityöntekijät – yhdistävänä asiana toimii Lapin maaseudun kehittäminen sekä tietysti maaseuturahasto.

Hankeklubissa osallistujat voivat…

 • tutustua ja verkostoitua keskenään: yhteisöstä voimaa hankehommiin!
 • oppia toinen toisiltaan ja saada vertaistukea: miten houkutella osallistujia talkoisiin/koulutuksiin/työpajoihin, miten selättää Hyrrä-haasteet, miten viestiä tehokkaammin hankkeen toiminnasta, niksejä Canvan käyttöön tai maksareiden laatimiseen… toivomme, että osallistujat myös itse ehdottavat Hankeklubin tapaamisten teemoja!
 • esittää kysymyksiä asiantuntijoilta ja saada niihin vastauksia: linjoilla on aina mukana Leader-edustajia, mahdollisuuksien mukaan linjoilla on myös ELY-edustusta.
 • saada lisätietoa maaseuturahaston ajankohtaisista asioista: tulevat koulutukset ja infot, mielenkiintoiset webinaarit, tietoja valtakunnalliselta tasolta ja niin edelleen.

Hankeklubia järjestää Lapin keino -viestintähanke, jolta saa lisätietoa klubista. Lapin keinon viestintäkoordinaattorin puoleen voi kääntyä myös, mikäli tarvitsee apua Teams-ohjelman käytön kanssa. Yhteydenotot: johanna.asiala@outokaira.fi, 040 1960 607.

Aikaisemmin Lapissa toimi Leader-klubi, joka oli suunnattu vain Leader-hankkeiden toteuttajille. Klubiajatusta on laajennettu nyt koskemaan myös ELY-rahoitteisia hankkeita, jotta hanketoteuttajat pääsisivät verkostoitumaan laajemmin sekä tarkastelemaan hankemaailmaa uusista näkökulmista. Etätapaamiset mahdollistavat toisiin tutustumisen myös pitkien välimatkojen maakunnassa.