Oletko yleishyödyllisen kehittämis- tai investointihankkeen toteuttaja Lapissa? Saatko rahoitusta kehittämiseen Lapin ELY-keskukselta tai Leader-ryhmältä maaseuturahastosta? Olet lämpimästi tervetullut mukaan uuteen Hankeklubiin! Lue alta, mitä Hankeklubilla tarkoitetaan.

 

Mikä on Hankeklubi?

 

Hankeklubi on tarkoitettu kaikille maaseuturahaston kehittämis- ja yleishyödyllisiä investointihankkeita toteuttaville tahoille ympäri Lapin. Hankeklubiin ovat tervetulleita niin Leader-hankkeiden kuin ELY-rahoitteisten hankkeiden toteuttajat. Osallistua voivat siis niin kylätalojen remontoijat kuin oppilaitosten kehittämishankkeiden projektityöntekijät – yhdistävänä asiana toimii Lapin maaseudun kehittäminen sekä tietysti maaseuturahasto.

Hankeklubissa osallistujat voivat…

  • tutustua ja verkostoitua keskenään: yhteisöstä voimaa hankehommiin!
  • oppia toinen toisiltaan ja saada vertaistukea: miten houkutella osallistujia talkoisiin/koulutuksiin/työpajoihin, miten selättää Hyrrä-haasteet, miten viestiä tehokkaammin hankkeen toiminnasta, niksejä Canvan käyttöön tai maksareiden laatimiseen… toivomme, että osallistujat myös itse ehdottavat Hankeklubin tapaamisten teemoja!
  • esittää kysymyksiä asiantuntijoilta ja saada niihin vastauksia: linjoilla on aina mukana Leader-edustajia, mahdollisuuksien mukaan linjoilla on myös ELY-edustusta.
  • saada lisätietoa maaseuturahaston ajankohtaisista asioista: tulevat koulutukset ja infot, mielenkiintoiset webinaarit, tietoja valtakunnalliselta tasolta ja niin edelleen.

Hankeklubia järjestää Lapin keino -viestintähanke, jolta saa lisätietoa klubista. Lapin keinon viestintäkoordinaattorin puoleen voi kääntyä myös, mikäli tarvitsee apua Teams-ohjelman käytön kanssa. Yhteydenotot: johanna.asiala@outokaira.fi, 040 1960 607.

Aikaisemmin Lapissa toimi Leader-klubi, joka oli suunnattu vain Leader-hankkeiden toteuttajille. Klubiajatusta on laajennettu nyt koskemaan myös ELY-rahoitteisia hankkeita, jotta hanketoteuttajat pääsisivät verkostoitumaan laajemmin sekä tarkastelemaan hankemaailmaa uusista näkökulmista. Etätapaamiset mahdollistavat toisiin tutustumisen myös pitkien välimatkojen maakunnassa.

 

Milloin Hankeklubi starttaa?

 

Ensimmäinen koko Lapin kattava Hankeklubin tapaaminen järjestetään Teams-yhteydellä tiistaina 25.1. klo 17.00–18.30 teemalla reitistöt. Aloitamme klubitapaamisen kahdella avauspuheenvuorolla: toinen puheenvuoro tulee Kolarin Venejärven kylältä Leader-hankkeesta ja toinen Kolarin kunnasta ELY-keskuksen rahoittamasta hankkeesta. Puhujina Helena Sieppi ja Nina-Maria Möykkynen. Tämän jälkeen luvassa on vapaamuotoista keskustelua, jonka lomassa osallistujat voivat esittää kysymyksiä linjoilla olevilta asiantuntijoilta sekä toisiltaan. Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset ma 24.1. klo 16 mennessä: https://forms.gle/ntr5UhsN9p2x7y75A