Maaseuturahasto tarjoaa mahdollisuuksia myös nuorille! Nuoret voivat saada rahoitusta omille pienille hankkeilleen esimerkiksi Nuoriso-Leaderin kautta. Nuoriso-Leader on nuorten omien projektien rahoitusväline, jota osa Leader-ryhmistä myöntää. Nuoriso-Leader tukiehdot vaihtelevat hieman ryhmittäin, mutta tukea myönnetään aina nuorten omille projekteille, joita he itse suunnittelevat, toteuttavat ja raportoivat. Kyse voi olla vaikkapa yhteisten harrastusvälineiden hankkimisesta tai nuoren yrittäjän alun hankintojen tukemisesta. Nuoriso-Leaderin tukiehtoihin kannattaa tutustua ryhmien omilla nettisivuilla. Lapissa Nuoriso-Leader-tukea myöntävät:

Leader Pohjoisin Lappi ry: Inari, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Leader Tunturi-Lappi ry: Enontekiö, Kittilä, Kolari, Muonio
Outokaira tuottamhan ry: Pello, Tornio, Ylitornio

Maaseuturahastosta myönnetään myös tavallisia hanketukia, joiden tarkoituksena on parantaa nuorten harrastusmahdollisuuksia tai ylipäänsä viihtyvyyttä omalla kotiseudulla. Tällaisia hankkeita rahoittavat niin Leader-ryhmät kuin ELY-keskuskin. Hakijana voi olla esimerkiksi kyläyhdistys tai kehittämisorganisaatio. Hanketukien ehdoista voit lukea lisää esimerkiksi Lapin keinon sivuilta.

Nuoriso-Leaderille on luotu myös yhtenäinen valtakunnallinen brändi-ilme. Samalla brändi-ilmeen ympärille luotiin viisi arvolupausta. Graafiseen ohjeistoon ja arvolupauksiin voi tutustua maaseutu.fi-sivuston kuvapankissa. Sieltä pääsee myös lataamaan omalle koneelleen erilaisia graafisia elementtejä ja logoja Nuoriso-Leaderiin liittyvää viestintää varten.

Nuoriso-Leaderin viisi arvolupausta.

Lapin keino julkaisi nuorten hankkeisiin liittyvän videon Youtube-kanavallaan 31.8. Videolla esitellään esimerkkejä Leadereiden rahoittamista nuoriin liittyvistä hankkeista ympäri Lapin. Video on myös nuorten itsensä tuottama, sillä videon kuvauksesta ja editoinnista vastasi Muonion nuorisoteatteriryhmä Lapin kullat. Videon voit katsella alla Youtube-upotteena tai Lapin keinon Youtube-kanavalla.

 

Joko sinulla on mielessäsi kohde, mihin käyttää Nuoriso-Leader-tukea? 🤸 Ota yhteyttä alueesi Leader-ryhmään ja ryhdy tuumasta toimeen!