Lomakausi on Lapin keinon osalta tältä erää loppu – töiden äärelle on palattu jälleen 2. elokuuta. Toivottavasti kaikkien lomat sujuivat yhtä rentouttavissa merkeissä kuin Lapin keinon viestintäkoordinaattorilla, joka vieraili ensimmäistä kertaa elämässään hurmaavalla Ahvenanmaalla!

Lomakausien päätyttyä jatkuvat myös maaseuturahaston viestintätoimet Lapissa. Lapin keinon nettisivujen päivittämistä ja somekanavien ylläpitoa jatkaa Lapin keinot -niminen maaseuturahaston hanke, jota hallinnoi Leader Outokaira tuottamhan ry. Rahoituksensa hanke on saanut Lapin ELY-keskukselta. Hanke kestää vuoden 2022 loppuun saakka, joten ainakin tuonne asti maaseuturahaston viestintää tehdään Lapissa Lapin keino -brändinimen alla. Lapin keino viestii niin Leader-toiminnasta kuin ELY-keskuksen suoraan rahoittamista maaseuturahaston hankkeista.

Mutta mitä uudessa hankkeessa, vanhalla nimellä, on luvassa vuoden 2022 loppuun mennessä? Tässäpä muutamia poimintoja:

📍 julkaistaan uusi Lapin keinon lehti uusin jutuin ja teemoin (vanha lehti täällä)
📍 julkaistaan Lapin keinon Youtube-kanavalla ja somessa videoita erilaisilla teemoilla
📍 järjestetään viestintäinfoja pureutuen käytännön pulmiin hankkeiden, maaseudun kehittäjien ja muiden toimijoiden viestinnässä (kohderyhmät tarkentuvat myöhemmin)
📍 edistetään maaseuturahaston hanketoimijoiden verkostoitumista
📍 tiedotetaan elpymisrahoituksesta ja muista ajankohtaisista hanke- ja yritysrahoituksiin liittyvistä asioista 
📍 ollaan mukana erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa – joko fyysisesti tai etänä
📍 ollaan aktiivisesti mukana valtakunnallisessa maaseutuohjelman viestintäverkostossa, jonka viestintää voi seurata osoitteessa www.maaseutu.fi/maaseutuverkosto

📍 kerrotaan suurelle yleisölle sekä potentiaalisille tuenhakijoille, mitä kaikkea maaseuturahaston varoilla on saatu Lapissa aikaan!

Mikäli mieleesi nousee toiveita esimerkiksi viestintäinfoihin, tulevaan lehteen tai videoihin liittyen tai vaikkapa juttuideoita Lapin maaseudulta, niin otathan yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Mukavaa lomiltapaluuta ja loppukesää kaikille!

Kuva: Viestintäkoordinaattorin kesälomamaisemia Ahvenanmaalta