Parasta hoitoa nelijalkaisille ystävillemme

Kemijärveläisen Eläinhoitola LapinTassun ei paljon tarvitse houkutella uusia asiakkaita, sillä maine kiirii jo edeltä. Hoitolan palveluille on kysyntää ympäri Lapin.

Pihahäkissä haukahtelee iloisesti kaksi koiraa: pohjanpystykorva ja bretoni. Lunta on sadellut alkuvuonna siihen malliin, että koirille riittää varmasti hankia, missä temmata.
– Meillä on täällä kaikenlaisia koirarotuja, yleisimpiä ehkä pohjanpystykorvat, lapinkoirat ja saksanpaimenkoirat. Niin ja tietysti sekarotuiset, selvittää Eläinhoitola LapinTassun yrittäjä Sanna Palojärvi.

Sanna perusti hoitolan kotitilalleen Kemijärven Hanhikoskelle vuosi sitten. Osittain Leader-tuella rahoitettu remontti valmistui kesällä 2019. Lisäksi LapinTassuun hankittiin Leader-tuella häkkielementtejä.
– Ajatus yrityksen perustamiseen lähti siitä, että pihapiirissä olevassa vanhassa navetassa oli hyvin tilaa, jota hyötykäyttää. Olen aina tykännyt eläimistä ja minulla on ollut omia koiria. Sitten suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kajaanissa ja perustin yrityksen, kertaa Sanna yrityksensä historiaa.

LapinTassu tuli kovaan tarpeeseen, ei pelkästään Kemijärvellä, vaan myös seutukunnassa tai oikeastaan koko maakunnassa.
– Kauimmaiset asiakkaat ovat Helsingistä!

Sanna on saanut paljon kiittelevää palautetta asiakkailta, jotka eivät ole aiemmin voineet viedä koiriaan hoitoon, sillä lähin hoitola on sijainnut liian kaukana.
– Tätä oli selvästi odotettu. LapinTassu on vielä suhteellisen pieni hoitola, joten kynnys tuoda oma lemmikki tänne on varsin matala.

Toistaiseksi Sanna on houkutellut uusia asiakkaita hoitolalleen lähinnä Facebookin ja lehtimainonnan kautta.
– Puskaradio toimii tässäkin hommassa parhaiten!

LapinTassun myymäläpuoli uudistuu jatkuvasti.

Positiivisia haukkuvat vakiasiakkaat

LapinTassussa on tällä hetkellä 3 hoitopaikkaa sisällä, kiinteillä väliseinillä. Hoidokit pääsevät halutessaan myös säännöllisesti ulkotarhaan. Hoitolan läheiset lenkkimaastot sopivat koiralle kuin koiralle.
– Hommia koirien kanssa riittää aamusta iltaan. Lenkitän koiria säännöllisesti heti kotipihasta lähtevillä pitkillä metsäpoluilla.

Vakiasiakkaitakin on päässyt jo vuoden aikana muodostumaan.
– On mahtava tunne, kun voittaa koiran luottamuksen, toteaa Sanna.

Koiria on majoittunut LapinTassuun tasaisesti joka päivälle. Tammikuu on hiljaista aikaa, kiireisintä luonnollisesti lomasesongit kuten joulu ja kesä-heinäkuu.
– Meillä ei ole vielä kissoille hoitopaikkoja, mutta niitäkin on luvassa, kun laajennamme toimitiloja uuden remontin yhteydessä. Toistaiseksi olen käynyt hoitamassa kissoja toisten kodeissa.

LapinTassussa tarjotaan koirille myös muun muassa kynsien leikkuuta sekä isompien koirien turkin pesua. Lähitulevaisuudessa suunnitelmissa on valokuvaus hoitojaksojen yhteydessä.
– Myös ruokamyynti tukee hoitolatoimintaa hyvin. Meiltä löytyy erilaisia kuiva- ja märkäruokia niin koirille kuin kissoille. Valikoimamme laajenee sitä mukaan, kun kysyntä kasvaa, lupailee Sanna.

Hoitolan myymälän hyllyiltä löytyy myös erilaisia herkkuja, puruluita, pantoja, ravintolisiä, sampoota… siis lähes kaikkea, mitä nelijalkaisten ystäviemme hoitoon tarvitsee!

Hoidokit viihtyvät tilavissa sisä- ja ulkohäkeissä. Myös ulkoilua on päivän aikana runsaasti.

Teksti: Johanna Asiala
Kuvat: Johanna Asiala & Sanna Palojärvi

Mitä kuuluu LapinTassulle?

Keväällä 2020 koronavirusepidemia on vaikuttanut myös Eläinhoitola LapinTassun toimintaan.
– Hoitovaraukset peruuntuivat lähes kokonaan, joten piti nopeasti muuttaa painotusta myymälän puolelle, vaikka hoitolaisiakin on ollut välillä, kertoo yrittäjä Sanna Palojärvi.

LapinTassu ei ole jäänyt toimettomaksi poikkeusaikana, vaan kehitellyt toimintaansa helpottavia ratkaisuja. Yritys on ottanut käyttöön muun muassa tuotteiden kotiinkuljetukset, jolloin asiakkaat voivat halutessaan välttyä paikan päällä asioinnilta. Lisäksi myymälään on hankittu uusia koiranruokamerkkejä sekä kotimaisia puruluita ja herkkuja.
– Ilokseni olen huomannut, että uusien tuotteiden avulla olemme myös saaneet uusia asiakkaita. Täällä Kemijärvellä on heräämässä sellainen kannata paikallista -henki, mikä on todella hieno asia!

LapinTassun hoitola sekä myymälä pysyvät auki myös koronaepidemian aiheuttamana poikkeusaikana sopimuksen mukaan päivittäin.

Tutustu LapinTassun toimintaan & ota yhteyttä:

Kotisivut: www.lapintassu.fi

Facebook: https://www.facebook.com/elainhoitola.lapintassu/

Yhteystiedot: lapintassu@gmail.com & 0400 471 781