Vallitsevan koronatilanteen vuoksi on moni nuori voinut jäädä vaille kesätöitä. Kesätyöt ovat nuorille erittäin tärkeä mahdollisuus tienata rahaa säästöön tulevaa lukukautta varten. Lisäksi kesätyöt ovat usein ainoa tulonlähde kesällä, jos opintotukea ei ole mahdollista saada. Lapissa on tartuttu tuumasta toimeen ja päätetty varmistaa, että nuorilla on mahdollisuus kesätöihin tänäkin kesänä! Lapissa on käynnistetty Kesätyö yrittäjänä -kampanja, jonka toimeenpanijoina toimivat 11 Lapin 4H-yhdistystä.

Yhdistykset järjestävät etänä yrityskursseja kaikille halukkaille nuorille alkaen viikosta 17. Yrityskurssilla nuoret perustavat kuvitteellisen yrityksen, jonka avulla he pääsevät ratkomaan erilaisia yrittäjyyteen liittyviä tehtäviä. Kurssin päätteeksi nuoret voivat perustaa oikean 4H-yrityksen, joka toimii kuten mikä tahansa yritys. Kurssilla nuori saa kaikki tarvittavat tiedot ja opit yrityksen perustamiseen. Nuorella ei tarvitse olla tiedossaan valmista yritysideaa tai kokemusta yrittäjyydestä ennen kurssille osallistumista.

Yrityskurssi koostuu viidestä moduulista. Uudet moduulit materiaaleineen ja tehtävineen lähetetään joka viikko osallistujan sähköpostiin. Yhden moduulin suorittaminen vie aikaa noin kaksi tuntia viikosta. Näin ollen Yrityskurssin pystyy suorittamaan helposti esimerkiksi opintojen ohella.

Yrityskurssi on suunnattu kaikille kiinnostuneille 13–28-vuotiaille nuorille. Kurssi on maksuton.

Lisätietoa kampanjasta: http://yritystapelissa.fi/kesatyo-yrittajana-kampanja-lapin-alueella/

Lisätietoa 4H-yrittäjyydestä täältä: https://4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/ 

Myös kausityöt ovat mahdollisuus silloin, kun kesätyösuunnitelmat menevät mönkään tai lomautus sattuu kohdallesi. Suomalaiset maatilat tarvitsevat nyt kipeästi lisäkäsiä, kun koronapandemia on estänyt ulkomaisen kausityövoiman tulon suomalaisille maatiloille. Töitä on tarjolla juuri nyt, mutta myös pitkälle syksyyn saakka. Voit olla omalta osaltasi mukana turvaamassa kotimaisen ruoantuotannon jatkuvuuden – työlläsi on suuri merkitys koko Suomelle! Tarjolla olevia työtehtäviä on monenlaisia ympäri Suomen!

Lue lisää: https://kausitoita.fi/