1. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Anne Saloniemi, Lapin ammattikorkeakoulussa työskentelevä projektisuunnittelija. Olen mukana neljässä eri hankkeessa, joista kaksi on kansainvälisiä. Toimin myös sivutoimisena opettajana, kuten moni muukin hanketyöntekijä.  Tällä tavoin TKI eli tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on kytketty tiiviisti opetukseen. Voin sanoa, että kahta samanlaista päivää tässä työssä ei ole ja siksipä se on niin mukavaa ja mielenkiintoista!

Rural Future -hankkeen ensisijainen tavoite on motivoida ja innostaa yrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa siten, että siitä tulee kannattavaa ja houkuttelevaa myös jälkipolville tulevaisuuden maaseudulla. Yrittäjillä tai yrittäjyydestä kiinnostuneilla on loistava tilaisuus verkostoitua muiden maaseutuyrittäjien kanssa sekä osallistua hankkeen järjestämiin asiantuntijakoulutuksiin ja benchmarkkausmatkoille.

Hankkeesta löydät lisätietoa osoitteessa http://ruralfuture.karelia.fi/. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi hankkeen toimintaan tästä linkistä, minkä jälkeen voimme olla sinuun yhteydessä ja antaa lisätietoja.  Voit olla myös suoraan yhteydessä allekirjoittaneeseen: anne.saloniemi@lapinamk.fi.

2. Mitä hankkeeseen kuuluu? 

Tällä hetkellä etsimme osallistujia hyvinvointiteemaiseen koulutusryhmään, joissa aiheina ovat muun muassa hyvinvointipalvelut ja -tuotteet, Green Care, luonnontuotteet ja luontomatkailupalvelut.

Tulevaisuuspolun avulla yrittäjä voi suunnitella yrityksensä toimintaa pitkällä aikavälillä.  Pienryhmäsparrauksissa ja -koulutuksissa kehitetään käytännönläheisillä tehtävillä yrityksen eri osa-alueita ja saa vertaistukea muilta ryhmän jäseniltä. Ideoita herättävät benchmarkkausmatkat järjestetään yrittäjien toiveiden mukaan.

3. Jos katsot tulevaisuuteen, millaisena näet tilanteen hankkeen lopussa?

Näen, että hanke lisää maaseudun elinvoimaisuutta ja motivoi maaseutuyrittäjiä tai yrittäjyydestä kiinnostuneita kehittämään omaa liiketoimintaansa. Kehittämiskohteet voivat olla esimerkiksi uudet palvelut, yritystoiminnan muutokset tai uusien markkinoiden löytäminen. Rohkeasti mukaan! Katso tästä esittelyvideo.

Hankkeen nimi: Rural Future
Hankkeen hallinnoija: Karelia ammattikorkeakoulu
Hankkeen rahoittaja: Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Hankkeen kustannusarvio: 434 400 €
Hankkeen kesto: 1.11.2018-30.10.2021