1. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Jenni Pulska ja työskentelen projektipäällikkönä Yritystä pelissä -hankkeessa. Hanke on Suomen 4H-liiton ja Lapin Ammattikorkeakoulun yhteistyöhanke, jossa rakennetaan nuorille suunnattu yrittäjyysteemainen mobiilipeli. Pelissä nuori pyrkii saamaan yrityksensä tuottamaan mahdollisimman paljon suomalaisessa kaupunki- tai maaseutuympäristössä.

Hanke sai alkunsa halusta innostaa nuoria yrittäjyyden pariin. Mikäpä sen parempi tapa lähestyä nuoria kuin heidän käsiinsä liimautuneen kapulan kautta. Pelin myötä nuori oppii ottamaan paremmin huomioon yrityksen liiketoimintaan pakollisena tarvittavia ja myös odottamattomia asioita. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan luoda tylsää opetuspeliä, vaan aidosti kiinnostava ja ideoita herättävä pelikokonaisuus.

Lisäksi hankkeessa tehdään 4H-yrittäjän työkirjan tehtävistä minipelit, jotka liitetään osaksi mobiilipeliä. Näin yrityskurssia käyvä nuori voi hyödyntää minipelejä osana omaa oppimistaan. Minipelien tarkoituksena on tuoda mielenkiintoa yrityskursseille ja yrittäjäksi ryhtymiseen.

2. Mitä hankkeeseen kuuluu?

Vuosi on vierähtänyt hankkeen alkamisesta ja olemme kovassa vauhdissa pelin rakentamisen suhteen. Tähän saakka olemme keskittyneet minipeleihin, mutta nyt olemme päässeet myös itse pääpelin kimppuun. Pelin rakentamista helpottaa se, että sitä ei lähdetä koodaamaan täysin tyhjästä, vaan pelin pohjana hyödynnetään Unityn City Builder kitiä.

Tarkempaa tietoa hankkeen kuluneesta vuodesta löytyy hankkeen tuoreesta blogikirjoituksesta: http://yritystapelissa.fi/missa-mennaan-vuosi-hankkeen-alkamisesta/. Kyseiseltä sivulta voi myös seurata pelin etenemistä. Jatkossa sivustolle tullaan päivittämään säännöllisesti uutisia ja taustatietoutta peliin liittyen.

3. Jos katsot tulevaisuuteen, millaisena näet tilanteen hankkeen lopussa?

Näen hankkeen lopun ja sen tulevaisuuden valoisana. Mobiilipelien rakentaminen on aina riskaabelia, eikä ole mitään takeita siitä, että peli pongahtaisi menestykseen. En kuitenkaan epäile hetkeäkään, etteikö pelistä tulisi huikean hyvä, sillä peliä on rakentamassa erittäin ammattitaitoinen ja innostunut tiimi. Ja sitä paitsi, kuten Supercellin Ilkka Paananenkin sanoi, täytyy tehdä sellainen peli, jota itse pelaisi. Ja sellainen on tulossa!

Cash n’ Jeti -peli ilmestyy marraskuussa 2020. Pelin etenemistä voit seurata täällä: http://yritystapelissa.fi/

Hankkeen nimi: Yritystä pelissä
Hankkeen hallinnoija: Suomen 4H-liitto
Hankkeen rahoittaja: Lapin ELY-keskus
Hankkeen kustannusarvio: 318 444 €
Hankkeen kesto: 1.1.2019 – 31.12.2020