Lapin keinon viestintä on siirtynyt uusiin käsiin. Täällä kirjoittaa noiden käsien omistaja, Johanna Asiala.

Kuten otsikko yhden lempibändeistäni Leevi and the Leavingsin biisin sanoja lainaten kertoo, on elämäni ollut viimeiset kolme vuotta enemmän tai vähemmän täynnä unelmia ja hankehommia. Siirryin Lapin keinon viestintäkoordinaattoriksi Lapin liitolta, jossa olin toteuttamassa erilaisia maaseudun kehittämiseen liittyviä hankkeita kolme vuotta. Aika tuntui kuluvan kuin siivillä, mutta toisaalta, hurahtihan siinä yhdeksäsosa minun elämästäni – ja tästä voi päätellä ikäni, jota ei muuten saa naiselta kysyä.

Työskentelen Outokaira tuottamhan ry:ssä, mutta kotoisin olen aivan toiselta puolen Lappia. In the middle of nowhere eli Sallan kunnan kirkonkylällä sijaitsee lapsuudenkotini. Siellä tulee käytyä nykyään noin kerran kuukaudessa toteamassa, ettei viimeistä lähtijää uhkailuista huolimatta ole vielä näkynyt. Valot palavat yhä! Kiitos tästä kuuluu muun muassa aktiivisille yrittäjille ja kehittäjille, joita Sallasta löytyy runsaasti. Niin ja tietysti niille hyvällä tavalla vähän hulluille, jotka ovat rohkeasti palanneet maailmalta takaisin kotiseuduilleen. Paluumuuttajia löytyy onneksi yhä enemmän joka puolelta Lappia. Oman tuntumani mukaan myös lisää tulijoita olisi, kunhan vaan töitä ja mukava asuinpaikka löytyisi.

Hyppään Lapin keinossa isoihin saappaisiin, jotka jätti jälkeensä Tuuli Kontio. Myönnettäköön, minua vähän hirvittää, että mitähän tästä oikein tulee. Sillä kuten Tuuli viimeisessä blogikirjoituksessaan myönsi, myös minä olen perusluonteeltani vähän pessimisti. Tällä kertaa en kuitenkaan ajatellut valmistautua pettymykseen, vaan lähteä ennakkoluulottomasti onnistumaan. Edessä on paljon uudenlaisia haasteita, kuten muodikkaasti kuuluu sanoa, ajamista ympäri Lappia herkullisten juttujen perässä, vuorovaikuttamista erilaisten ihmisten kanssa sekä tietysti lempipuuhaani eli kirjoittamista.

Oikeastaan olen tosi innoissani tästä kaikesta. Uuden äärellä, kaikki vielä edessä, tehtävänä auttaa lappilaisia toimijoita kohti parempaa tulevaisuutta.

Luvassa on kovaa menoa heti kärkeen, sillä alan valmistella julkaisukuntoon Lapin keinon uutta maaseutulehteä – älä siis säikähdä, jos tulen lähiaikoina kylään kynän ja lehtiön kanssa. Samat somekanavat jatkavat yhä porskuttamistaan Lapin keino -nimellä (Facebook, Twitter, Youtube ja Instagram). Lisäksi saamme käyttöömme uuden viestintäkanavan, kun jatkossa juttuja julkaistaan myös Biotalousuutiset-blogissa – mutta tästä lisätietoa tuonnempana!

Tulkaapa siis seuraamaan meitä, jos ette ole sitä jo tehneet. Minuun saa ottaa myös suoraan yhteyttä matalalla kynnyksellä; otan mielelläni vastaan juttuideoita ja autan hankkeita viestinnässä. Tehemä yhessä pois on asenne, jonka olen omaksunut viimeisen kolmen vuoden aikana. Eli pistä siis viestintävälineet laulamaan: johanna.asiala@outokaira.fi, 040 1960 607. Toimistoni sijaitsee Rovaniemellä Y-Northin tiloissa osoitteessa Aittatie 3.

Törmäilemisiin!

Johanna Asiala
Lapin keinon uusi viestintäkoordinaattori 9.1.2020 alkaen

 

 

 

 

Kuvat: Johanna Asiala