On tullut aika kirjoittaa jäähyväiskirje. Kolmen vuoden hanketyön jälkeen olen lähdössä uusiin tehtäviin, ja tunnelmat ovat yhtä aikaa haikeat ja iloiset.

Haikeat siksi, että olen työssäni saanut kohdata ihmisiä, joiden into, osaaminen ja rohkeus toteuttaa ideoitaan ovat tehneet kerta toisensa jälkeen minuun lähtemättömän vaikutuksen. Näitä hetkiä tulee kova ikävä. Iloiset siksi, että olen oppinut tässä työssä asioita, joista on minulle iloa jatkossa.

Lapin keinon viestintäkoordinaattorina olen kulkenut juttukeikoilla eri puolilla Lappia. Kun huomasin joka kerta yllättyväni positiivisesti siitä, mitä ajomatkojen takaa löysin, aloin pohtia omaa ajattelutapaani. Tajusin olevani pessimisti. Petyin tähän ominaisuuteen itsessäni, koska huomasin sen vaikuttaneen moniin elämäni varrella tekemiini päätöksiin.

Parempi kuitenkin havahtua ongelmaan myöhään kuin ei milloinkaan. Elämää ei voi ottaa varman päälle ja moni hyvä hetki jää kokematta, jos asioita jättää tekemättä vain siksi, että pelkää niiden menevän huonosti.

Tapaamani yrittäjät ovat uskoneet taitoihinsa, mutta miettineet myös riskejä. Epäonnistumisen pelko ei kuitenkaan ole estänyt heitä yrittämästä. Samaa ajattelua löytyy kylistä ja yhdistyksistä. Joku ehkä jupisee nurkassa, että mitä se hyövää, mutta jupiskoon. Te muut teette silti.

Optimismi ja yhdessä tekeminen ovatkin jo ihan loistava yhdistelmä. Erilaisten ihmisten taitoja hyödyntävä yhteistyö on paitsi tehokasta, myös hauskaa. Ja kuinka mukavaa on jakaa myös onnistumiset yhdessä.

Haluankin nyt kiittää kaikkia, joiden kanssa olen itse saanut tehdä töitä viime vuosina. Suurin kiitos kuuluu työkavereilleni Lapin Leader-ryhmissä ja Lapin ELY-keskuksessa. Todella paljon iloa ja apua on ollut myös koko Suomen kattavasta maaseutuohjelman viestintäverkostosta. Kiitos teille kaikille!

Lisäksi haluan tietenkin kiittää kaikki muitakin vuosien varrella kohtaamiani ihmisiä. Kiitos kun sain tavata teidät kaikki ja löytää sitä kautta optimistin itsessäni.

Kaikkea hyvää toivottaen,

Tuuli Kontio
Lapin keinon viestintäkoordinaattori vielä 6.11.2019 asti
Outokaira tuottamhan ry

Kuva: Heikki Kontio.