1. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Henna Nurminen.  Yritykseni on osatoteuttajana Porokello-hankkeessa ja toimin hankkeen projektipäällikkönä. Porokellon tavoite on puolittaa porokolarien määrä. Tavoitteeseen päästään, kun jokainen tiellä liikkuja käyttää ilmaista Porokello -sovellusta liikkuessaan poronhoitoalueella. Olemme yhteisellä tiellä!

2. Mitä hankkeeseen kuuluu?

Porokello on toiminut jo useiden vuosien ajan. Porokello on älypuhelinsovellus, joka varoittaa korkeasta porokolaririskistä. Varoituksia antavat tiellä havaituista poroista ammattiautoilijat ja eri ammattiryhmät, jotka liikkuvat poronhoitoalueella. Varoitus on voimassa puolituntia ja sen säde on 750 metriä.

Vuoden 2018 porokolaritilasto osoittaa, että olemme oikealla suunnalla, sillä porokolarien määrä jäi ennätysalhaiseksi. Tänä vuonna yhteiselle tielle ovat lähteneet mukaan OP ja Lapin liitto ja tavoitteemme on edelleen laajentaa toimintaamme tämän vuoden aikana.

3. Jos katsot tulevaisuuteen, millaisena näet tilanteen hankkeen lopussa?

Tämän vuoden jälkeen olemme saaneet mukaamme lisää uusia toimijoita, joiden avulla voimme taata Porokellon tulevaisuuden ja saada se osaksi jokaisen tiellä liikkujan arkipäivää.

Lisätietoja: porokello.fi

Seuraa Porokelloa myös somessa: @porokello, #porokello, #yhteisellätiellä

Hankkeen nimi: Porokello
Hankkeen hakija: Lapin liitto
Hankkeen rahoittaja: Lapin ELY-keskus
Hankkeen kustannusarvio: 250 000 euroa
Hankkeen kesto: 1.10.2018-31.12.2019.