1. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Sanna Aikio ja työskentelen Elinkeinot & Kehitys Nordicassa hankekoordinaattorina Inari-Saariselkä matkailualue digikuntoon -koulutushankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on seitsemän koulutuspaketin sekä ammattilaisten sparrauksen avulla auttaa matkailun parissa toimivia mikroyrityksiä kehittämään digimarkkinointia ja -myyntiä. Punaisena lankana hankkeessa on tuotteistaminen. Eli hankkeen ajan yrittäjä muokkaa omaa tuotettaan niin, että ensi keväänä se olisi verkossa matkailijan löydettävissä ja ostettavissa.

2. Mitä hankkeeseen kuuluu?

Tällä hetkellä hankkeen koulutuspaketeista viisi on pidetty. Konkreettisia tuloksia on jo nyt saatu aikaan, mihin olen todella tyytyväinen. Hankkeessa on mukana aktiivisia, taitavia ja kehittämisintoisia yrittäjiä, jotka laittoivat heti tuulemaan. Yritykset ovat saaneet ideoitua ja paketoitua tuotteitaan, kehittäneet markkinointiaan sosiaalisessa mediassa, parannelleet nettisivujaan ja osa on jo laittanut tuotteita online-myyntiin.

3. Jos katsot tulevaisuuteen, millaisena näet tilanteen hankkeen lopussa?

Uskon, että hankkeen päätyttyä jokainen hankkeeseen aktiivisesti osallistunut yrittäjä on mennyt eteenpäin omassa digistrategiassaan. Se voi olla esimerkiksi sosiaalisen median haltuunottoa, nettisivujen rakentamista, online-myynnin aloittamista tai kaikkea niitä. Jokainen löytää varmasti oman yrityksensä näköisen tavan toimia. Uskon, että ensi keväänä verkossa on myynnissä vielä enemmän alueen mikroyrittäjien tarjoamia laadukkaita, hienosti suunniteltuja ja toteutettuja matkailupalveluita ja –tuotteita kuin hankkeen alkaessa.

Hankkeen nimi: Digi Trainer – Inari-Saariselkä-matkailualue digikuntoon
Hankkeen hallinnoija: Inarin kunta
Hankkeen rahoittaja: Leader Pohjoisin Lappi ry
Hankkeen kokonaisrahoitus: 76 480 euroa
Hankkeen kesto: 15.5.2018-14.5.2020

Julkaistu 2.11.2018
Tuuli Kontio