-Hieno paikka! huikkaa leirintäalueelta lähtöä tekevä ja silmin nähden tyytyväinen asiakas Arctic Camping Oy:n omistavalle Juha Rautiolle. Tornionjoen eli Väylän varrella sijaitseva leirintäalue on totisesti komealla paikalla. Moni muukin vaikuttaa olevan samaa mieltä, sillä leirintäalueen pihalla näkyy paljon asiakkaita.

Rautio kertoo päätyneensä pitkän historian omaavan leirintäalueen omistajaksi osittain vahingossa vuonna 2014.
-Tämä tontti on ollut meidän suvun omistuksessa aikoinaan. Huomasin myynti-ilmoituksen ja tein tarjouksen.
-Onhan tämä ollut melkoista opettelua, kolmatta kesää leirintäaluetta pyörittävä Rautio jatkaa.

Leirintäalueelta on huikeat näkymät Tornionjoelle.

Yritys on saanut Outokaira tuottamhan ry:ltä investointitukea, jonka avulla lisättiin leirintäalueen mökkikapasiteettia, hankittiin veneitä vuokrauskäyttöön ja siistittiin pihapiirin yleisilmettä.
-Sain Pellon yritysneuvoja Mika Rinteeltä vinkkiä tästä rahoitusmahdollisuudesta. Hänestä oli myös paljon apua paperihommien kanssa, Rautio kertoo.
-Olihan se melkoinen homma, mutta tekisin sen kyllä uudelleen.

Leirintäalueella on tällä hetkellä 10 mökkiä, 25 autopaikkaa sekä tilaa myös telttailijoille. Leirintäalueen pyörittämiseen yrittäjä kertoo olevansa tyytyväinen. Asiakkaat koostuvat pääasiassa kotimaisista matkailijoista, mutta myös norjalaisia ja saksalaisia asiakkaita on jonkin verran.
-Joka vuosi asiakasmäärät ovat kasvaneet, Rautio iloitsee.

Yrittäjän toiveissa on tulevaisuudessa lisätä leirintäalueen mökkikapasiteettia ja hankkia lisää veneitä.
-Veneet ovat tällä hetkellä melkein täydellä kapasiteetilla käytössä.

Arctic Camping Oy:n omistava Juha Rautio.

Rautio asuu myös itse kesäisin leirintäalueella, mikä mahdollistaa 24h päivystyksen. Kesäkuukaudet ovatkin leirintäalueen pääsesonki. Talvisin Rautio tekee asennus- ja rakennushommia osaomistuksessa olevan toisen yrityksensä puitteissa.
-Kesäkuusta heinäkuun puoliväliin leirintäalueella majoittuu erityisesti kalastajia, Rautio kertoo viitaten lohenkalastukseen.
-Kalastusmatkailun suuruus on muuten yllättänyt!

Tämän vuoden Rautio mainitsee kuitenkin olleen melko heikko lohivuosi – ainakin viime vuoteen verrattuna. Lohestusaikaa on jäljellä vielä 31.8. asti.

Tämä leirintäalue kannattaa pitää mielessä, mikäli matka vie näille kulmille!

Teksti ja kuvat:
Salla Saariniemi

Julkaistu 20.7.2017
Arctic Campingin nettisivu

Leirintäalueen pihapiiriä.