Varejoella historia ja nykypäivä kulkevat käsi kädessä

Varejoella historia ja nykypäivä kulkevat käsi kädessä

Varejoen koulun pihapiiriin saapuva huomaa heti tulleensa mielenkiintoiseen paikkaan. Sulavien lumien alta paljastuu erikoisen näköisiä rakennuksia ja mäen päällä seisoo koristeellinen kellotapuli.
Kyläyhdistyksen aktiivit, sihteeri Toivo Kunnari ja puheenjohtaja Terttu Forsell ovat saapuneet koululle kertomaan kylän historiasta ja nykyhetkestä.

Inarista kalatalousoppia Azoreille

Lapin kalatalouden toimintaryhmän vetäjä, ivalolainen Markku Ahonen kävi maaliskuun puolivälissä Portugalille kuuluvilla Azorien saarilla kertomassa Lapin ryhmän toiminnasta. Kutsujana oli Azorien kalataloushallinto, joka järjesti työtään juuri aloitteleville...

Uutta potkua Tornion torielämään

Uutta potkua Tornion torielämään

Victoriantori on maailmankin mittapuulla harvinainen tapaus, sillä torilla voi seistä samanaikaisesti kahdessa maassa ja vieläpä kahdessa ajassa. Tätä seikkaa onkin hyödynnetty menestyksekkäästi Tornion ja Haaparannan yhteisissä uuden vuoden juhlissa, joita on juhlittu torilla vuodesta 2012 lähtien. Muina aikoina kaupunkien yhteisen sydämen syke on kuitenkin ollut huolettavan hidas.

Metsänkasvatusmenetelmät poron silmin tarkasteltuina

Metsänkasvatusmenetelmät poron silmin tarkasteltuina

Puuntuotannon metsämaalla poronhoito ja metsätalous, pohjoisen tuiki tärkeät elinkeinot, hyödyntävät samaa luonnon resurssia. On siis luonnollista, että erilaisista maankäyttömuodoista aiheutuu keskustelua eri toimijoiden välillä. Hankkeessa tehdään haastattelu, jossa kartoitetaan metsä- ja porotalouden edustajien näkemyksiä ja elinkeinojen välisiä suhteita sekä kartoitetaan näkemyksiä metsäbiotalouden myötä lisääntyvien hakkuiden vaikutuksesta poronhoitoon.

Islanninlehmä on lapinlehmän sukulainen

Islanninlehmä on lapinlehmän sukulainen

– Islantilaiset ovat osanneet hyvin yhdistää islanninkarjan tuotteistamisen ja matkailun. Islannin olosuhteissa on paljon yhteistä Suomen Lapin kanssa. Islanti ja Lappi ovat lähes samankokoisia pinta-alaltaan ja asutus on molemmissa harvaa. Lapissa asuu 180 000 henkeä, Islannissa 330 000. Harva asutus, haastavat luonnonolot ja maasto sekä matkailun merkittävä osuus elinkeinorakenteessa yhdistävät Islantia ja maakuntaamme. Toisaalta islantilaiset ovat onnistuneet luomaan maatiloille jatkojalostustoimintaa, joka Lapissa on vielä aivan lapsenkengissä.

Mobiilisti metsään

Mobiilisti metsään

Jokainen nauttii metsästä omalla tavallaan. Osa jättää puhelimen kotiin, osa sujauttaa sen äänettömänä retkeilyhousujen taskuun suunnatessaan metsäretkelle. Metsäinen-mobiilisovellus tarjoaa vaihtoehdon ja uuden tavan kokea metsä.

Pin It on Pinterest