Uutta potkua Tornion torielämään

Uutta potkua Tornion torielämään

Victoriantori on maailmankin mittapuulla harvinainen tapaus, sillä torilla voi seistä samanaikaisesti kahdessa maassa ja vieläpä kahdessa ajassa. Tätä seikkaa onkin hyödynnetty menestyksekkäästi Tornion ja Haaparannan yhteisissä uuden vuoden juhlissa, joita on juhlittu torilla vuodesta 2012 lähtien. Muina aikoina kaupunkien yhteisen sydämen syke on kuitenkin ollut huolettavan hidas.

Metsänkasvatusmenetelmät poron silmin tarkasteltuina

Metsänkasvatusmenetelmät poron silmin tarkasteltuina

Puuntuotannon metsämaalla poronhoito ja metsätalous, pohjoisen tuiki tärkeät elinkeinot, hyödyntävät samaa luonnon resurssia. On siis luonnollista, että erilaisista maankäyttömuodoista aiheutuu keskustelua eri toimijoiden välillä. Hankkeessa tehdään haastattelu, jossa kartoitetaan metsä- ja porotalouden edustajien näkemyksiä ja elinkeinojen välisiä suhteita sekä kartoitetaan näkemyksiä metsäbiotalouden myötä lisääntyvien hakkuiden vaikutuksesta poronhoitoon.

Islanninlehmä on lapinlehmän sukulainen

Islanninlehmä on lapinlehmän sukulainen

– Islantilaiset ovat osanneet hyvin yhdistää islanninkarjan tuotteistamisen ja matkailun. Islannin olosuhteissa on paljon yhteistä Suomen Lapin kanssa. Islanti ja Lappi ovat lähes samankokoisia pinta-alaltaan ja asutus on molemmissa harvaa. Lapissa asuu 180 000 henkeä, Islannissa 330 000. Harva asutus, haastavat luonnonolot ja maasto sekä matkailun merkittävä osuus elinkeinorakenteessa yhdistävät Islantia ja maakuntaamme. Toisaalta islantilaiset ovat onnistuneet luomaan maatiloille jatkojalostustoimintaa, joka Lapissa on vielä aivan lapsenkengissä.

Mobiilisti metsään

Mobiilisti metsään

Jokainen nauttii metsästä omalla tavallaan. Osa jättää puhelimen kotiin, osa sujauttaa sen äänettömänä retkeilyhousujen taskuun suunnatessaan metsäretkelle. Metsäinen-mobiilisovellus tarjoaa vaihtoehdon ja uuden tavan kokea metsä.

Bluesia Narkauksessa

Bluesia Narkauksessa

On perjantai 8.12. ja Pepe Ahlqvist yhdessä Stumble boys –yhtyeen kanssa on kohta suuntaamassa kohti illan areenaa, Narkauksen kylätalon salia. Takahuoneessa tarjolla olevat kahvi, tee, porovoileivät, karjalanpiirakat ja maustekakku vaikuttavat tuovan tervetullutta vaihtelua keikkamuusikoiden kiertueruokalistaan.

Makeaa mahan täydeltä

Makeaa mahan täydeltä

Lapin ammattikorkeakoulun MAKEA-hankkeen aikana opiskelijat ovat päässeet tekemään pieniä projekteja yhteistyössä yrityksien ja yhdistysten kanssa. Projektit ovat osa opintoja ja opiskelijat saavat opintopisteitä projekteihin osallistumisesta. -Tämä on myös...

Pin It on Pinterest