Juttu, josta ei ehditty edes unelmoida

Juttu, josta ei ehditty edes unelmoida

Mellajärvi sijaitsee Ylitorniolla ”keskellä ei mitään ja keskellä joka paikkaa”, kuten haastateltavat toteavat. Sekä Ylitornion kirkonkylälle että Rovaniemelle tulee matkaa lähes 60 kilometriä. Lähimmälle ratsastuskentälle, jossa voi harjoitella myös esteiden hyppäämistä, matkaa kertyy kuitenkin nykyään nolla kilometriä.

Mobiilisti metsään

Mobiilisti metsään

Jokainen nauttii metsästä omalla tavallaan. Osa jättää puhelimen kotiin, osa sujauttaa sen äänettömänä retkeilyhousujen taskuun suunnatessaan metsäretkelle. Metsäinen-mobiilisovellus tarjoaa vaihtoehdon ja uuden tavan kokea metsä.

Innowar yhdistää tuoreet ideat ja vankan kokemuksen

Innowar yhdistää tuoreet ideat ja vankan kokemuksen

Viikolla 45 Pyhätunturilla päästettiin luovuus lentoon. Innowar 2016 -innovaatiokilpailuun osallistuneet opiskelijat kehittelivät kaksipäiväisellä leirillä ideoita lappilaisten yrittäjien haasteiden pohjalta. Yrittäjät olivat joukkueiden apuna myös ideoiden työstämisessä. Tuoreet ideat ja vankka kokemus yhdistämällä saatiinkin luotua hienoja tuotteita ja konsepteja avoimen innovaation hengessä.

Positiivisia faktoja ja mielikuvia metsästä pelien avulla

Positiivisia faktoja ja mielikuvia metsästä pelien avulla

Lapin keinon testihenkilö rikkoi Puunkaadossa laavun, otti turhia riskejä liito-oravana ja hätkähti Riistalaukaussimulaattoria. Vaikka tämän testaajan luontosuhde ei olekaan vielä mainittavan huono, ei esimerkiksi kuolettavia laukauksia ole tullut sen kummemmin ajateltua. Söpöjä eläimiä tuntuu sen sijaan loikkivan peleissä ja lastenohjelmissa senkin edestä – yleensä jossain ihan muualla kuin luonnollisessa elinympäristössään.

Pin It on Pinterest